KLATRERE: Nicolay Sereba (til venstre) og Vincent Dery gjør det skarpt i USA for tida. Foto: Sveinung Ystad/Stella Pictures Foto: Tommy Arnesen /Dagbladet
KLATRERE: Nicolay Sereba (til venstre) og Vincent Dery gjør det skarpt i USA for tida. Foto: Sveinung Ystad/Stella Pictures Foto: Tommy Arnesen /DagbladetVis mer

Suksessen på verdens viktigste hitliste fortsetter for Nico & Vinz

Klatrer fremdeles.

Suksessen for Nico & Vinz og hitlåten «Am I Wrong» fortsetter i USA.  

I natt ble det klart at låten klatrer 28 plasser på Billboard Hot 100 i USA, fra en 54. plass til en 26. plass.

Det betyr at de er blant de beste klatrerne i USA. Sist uke var det imidlertid bare Katy Perry som bevegde seg fortere oppover på verdens viktigste hitliste.

Ser mot toppen Billboard Hot 100 sammenfatter hver uke antall streaminger, nedlastninger, radiospillinger og videoavspillinger for å finne ut hvilken låt som er mest populær i USA akkurat nå.

Duoen og manager Amanuel Kidane har vært klar på at de har lyst på førsteplassen - og skal i alle fall forbi Ylvis, som til slutt stoppet på en 6. plass.

- Vi vet jo ikke hvor det ender, men det er førsteplassen vi jobber for og håper på, har Kidane sagt til Dagbladet.

«Am I Wrong» er blant annet den låta som flest amerikanske radiostasjoner har listet i sin første uke hittil i år.

Samtidig gjør de det også svært sterkt på amerikanske iTunes, hvor den nå ligger inne på topp 10.

Følger a-ha? I Norge har «Am I Wrong» for lengst blitt en hit og har solgt til platina 14 ganger. Også i andre land, som det store musikkmarkedet Tyskland, har de blitt tatt vel i mot. Der smalt de inn på en tredjeplass.

Av norske artister er det bare a-ha og deres «Take on Me» som har klart å kapre den gjeveste Billboard-plassen. Det skjedde i 1985.

M2M, Madcon, Stage Dolls og produsentene i Stargate er blant de andre nordmennene som har vært innom Billboard Hot 100.