Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Suksesserien «Skam» får en tredje sesong

NRK bekrefter mer drama for karakterene på Hartvig Nissen.

SKAMLØST: I serien «Skam» følger vi en vennegjeng som går på videregående i Oslo. Her er gutter, festing, politikk og andre temaer viktige i hverdagen. Nå bekrefter NRK at serien får en tredje sesong. Foto: NRK
SKAMLØST: I serien «Skam» følger vi en vennegjeng som går på videregående i Oslo. Her er gutter, festing, politikk og andre temaer viktige i hverdagen. Nå bekrefter NRK at serien får en tredje sesong. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): NRKs ungdomsserie «Skam» har gått over alle forventinger. Uten promotering har hver episode blitt sett omlag 200 000 ganger hver på nett, og fangruppa på Facebook har tilnærmet 25 000 ivrige medlemmer.

Det er ingen tvil om at dagliglivet til Noora, Eva, Sana, Chris og Vilde på Hartvig Nissen Videregående i Oslo fenger. Sesong to av serien fikk terningkast seks av Dagbladets anmelder.

Nå bekrefter Håkon Moslet i P3 at kommer en tredje sesong av serien.

Bekrefter Det er Adressa som først omtalte saken. På spørsmål fra avisa om han tror det kommer en ny sesong, svarer han følgende.

- Ja, det kommer nok en sesong tre, sier Moslet.

Når Dagbladet spør Moslet om han vil utdype, svarer han at han ikke ønsker å kommentere saken.

Han henviser derimot til Adressa, som har vinklet saken sin på at det kommer en ny sesong av suksesserien.

Massiv oppslutning I fjor høst ble vi introdusert for jentene i «Skam» for første gang. Den første sesongen fokuserte på Eva, mens sesong to, som hadde premiere tidlig i mars, følger Noora.

Hver dag kan man følge karakterene og deres liv gjennom filmer og bilder på deres egne kontoer i sosiale medier, før disse ble flettet sammen i en episode i slutten av uka.

Rundt 80 000 Instagram-brukere følger NRK-profilenes sosiale medier-profiler.

Ifølge tall fra NRK hadde første episode blitt sett 253 000 ganger i starten av januar, der webstreaming utgjør størstedelen av seermassen, og det helt uten noen form for promotering.

- Dette er jo et nettdrama som lever i en blogg på P3.no og sosiale medier er integrert som en del av historiefortellingen. På sosiale medier får man se hvordan karakterene interagerer med hverandre, og man kan gå dypere inn i universet, sa Moslet til Dagbladet i februar.

- Et behov for dette Han sa også at serien i utgangspunktet er laget for 16 år gamle jenter, men at den nå er i ferd med å få stor appell for flere, uavhengig av alder og kjønn.

- Vi tror at unge jenter har et behov for en serie som «Skam», og at dette kan være et verktøy for å styrke selvbildet og gjøre hverdagen deres bedre. «Skam» er laget på 16-åringenes premisser, sier Moslet.

Skuespillerne skjermes Statskanalen har valgt å skjerme de unge skuespillerne fra media.

De lever altså bare gjennom de fiktive kanalene sine i sosiale emdier. Dette er helt bevisst fra NRK sin side.

- Vi vil jo ha mest fokus på serien. De skuespillerne er veldig unge, jeg tror det er fint at de blir skjerma litt. De merker jo også populariteten til serien, har Moslet tidligere uttalt til Dagbladet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!