Litteratur

Suksessforfatteren: - Følte meg utenfor

Jessica Townsend har skrevet en barneboksnakkis fra et magisk univers. Selv har hun aldri trodd på en magisk skjebne. Før kanskje akkurat nå.

FANTASY-STJERNE: Australske Jessica Townsend er ei ny stjerne i fantasysjangeren. Denne uka kommer hun til Norsk litteraturfestival på Lillehammer. Foto: Emma Nayler
FANTASY-STJERNE: Australske Jessica Townsend er ei ny stjerne i fantasysjangeren. Denne uka kommer hun til Norsk litteraturfestival på Lillehammer. Foto: Emma Nayler Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

– Mange barnebøker har en utvalgt helt eller en fast bestemt profeti. Men jeg ville gjøre det annerledes. Jeg tror ikke på skjebnen, men på det å jobbe hardt og behandle folk bra.

Jessica Townsend stopper opp.

– Men vet du hva, det er litt rart, siden jeg ikke tror på skjebnen. Men det føles som om noe hjalp meg til Norge.

Townsend ler en rungende latter i den andre enden av telefonsamtalen fra London. Den tidligere forlagskonsulenten tok verden med storm med sin debutbok «Nevermoor», kalt «Ingenlund», med undertittelen «Morrigans forbannelse», på norsk. Andre bok i det som trolig blir en fantasyserie på ni bøker, er også kritikerrost. Og for tida jobber den australske forfatteren med bok nummer tre.

Serien handler om Morrigan Kråkh, som er forbannet, bringer ulykke til alle hun møter og som hele livet er blitt fortalt at hun vil dø når hun blir elleve år. Men rett før skjebnen skal innhente henne blir Morrigan oppsøkt av en mystisk mann som tar henne med til Ingenlund og melder henne på opptaksprøvene til «Det vunderlige selskap».

Sammenliknes med Harry Potter

Debutboka som har fortryllet både anmeldere og lesere verden over, sammenliknes ofte med suksessbøkene til J.K. Rowling. «Låner hemningsløst fra Harry Potter, men sjarmerer seg forbi enhver potensiell plagiatanklage», oppsummerte blant annet Dagbladets Marie L. Kleve.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer