Suksessforfatteren prøver seg på en Pippi

Banalt og anmassende fra mannen bak «Ove».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Elsa er sju år og ikke helt som andre. Hun er supersmart og har bare én god venn, og det er mormor på syttisju som skyter på naboene med paintbullgevær, røyker rullings og er lege helt uten grenser.

Mormor og Elsa har et hemmelig språk, og et eget kongerike som heter «Miamas». Mormor blir syk og skal dø, og da overlater hun til Elsa en bunke brev der hun ber naboene om unnskyldning.

Sverige i miniatyr Og når Elsa får i oppdrag å dele ut brevene, blir vi kjent med borettslagets allehånde ektefeller, sladrekjerringer, fylliker, kaffedrikkere og kamphunder — et bilde, må vi tro, av dagens svenske samfunn.

Fredrik Backman er en av disse suksessforfatterne som tilsynelatende dukker opp fra ingenting og selger bøker i hopetall.

Hans forrige roman, «En mann ved navn Ove», har satt svensk rekord for pocketsalg i utgivelsesåret med 400 000 eksemplarer. Forlaget spår at «Mormor hilser og sier farvel» blir en ny bestselger.

Med tanke på fenomener som «Hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant» og «Analfabeten som kunne regne» av Jonas Jonasson er det slett ikke utenkelig, men likevel vanskelig å forstå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer