Suksessoppskrift i ny utgave

Fra rødt til grønt med Maja Lunde og Lisa Aisato.

SUKSESSDUO: Maja Lunde (t.h.)og Lisa Aisato leverte eventyrlige salgstall med boka «Snøsøsteren» for to år siden. Nå kommer første oppfølger i en serie på fire. Foto: Kagge
SUKSESSDUO: Maja Lunde (t.h.)og Lisa Aisato leverte eventyrlige salgstall med boka «Snøsøsteren» for to år siden. Nå kommer første oppfølger i en serie på fire. Foto: Kagge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Klart det måtte bli en oppfølger! Da Maja Lunde og Lisa Aisatos julefortelling «Snøsøsteren» utkom i 2018, snakket forlagsbransjen om en Harry Potter-effekt. Suksessen rullet og vokste som en snøball. Boka måtte trykkes i stadig nye opplag: 250 000 etter hvert. Den ble solgt til over 20 land – og skal angivelig bli Hollywood-film.

Dermed ble suksessduoen, forfatteren Lunde og illustratøren Aisato, hyret til å lage tre nye bøker i samme format og stil. I likhet med Karl Ove Knausgård lanserer de intet mindre enn en årstidskvartett. Det er vårboka, «Solvokteren», som nå er ute på markedet. Den er like grønn som «Snøsøsteren» var rød.

Coffee table

Hemmeligheten bak denne eventyrlige suksessen har sannsynligvis mye å gjøre med bøkenes design. I samarbeid med Lisa Aisato har Terese Moe Leiner levert et produkt så helstøpt lekkert at man knapt tør bla i boka uten hvite hansker. Konseptet «coffee table book» for barn er som skapt for bestemødre på julegavejakt. Lisa Aisatos tegninger strutter av farger, smilende barn, flagrende gevanter og finurlige detaljer. Eller de er mørke og dystre. For det er også en del av konseptet. Historien skal gjerne være litt trist og skummel før alt ender i en heidundrende idyll.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer