Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Suksessprogram trues

TRONDHEIM (Dagbladet): Fire universitetsrektorer og en rekke akademikere ber John G. Bernander stanse planene om å legge ned det populærvitenskapelige NRK-programmet «Schrödingers katt».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRK-ledelsen vurderer å legge ned det populærvitenskapelige programmet «Schrödingers katt», som produseres på Tyholt i Trondheim. Programmet hadde i fjor 557000 seere i snitt.

Felles brev

Det er Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim som har tatt initiativet til det felles brevet fra fire rektorer til kringkastingssjef John G. Bernander.

Bak oppropet står også jusprofessor Ståle Eskeland ved Universitetet i Oslo og litteraturprofessor Arild Linneberg ved Universitetet i Bergen.

Over 20 framstående akademikere har skrevet under på brevet, som sendes til Bernander i slutten av denne måneden.

Svikter

I brevet oppfordrer de Bernander om å snu, fordi «programmet er Norges største arena for allmennrettet forskningsformidling». Et slikt program er spesielt viktig nå som rekrutteringen til realfagene svikter. De mener også at NRK som allmennkringkaster ikke kan legge programmet på is.

Den lokale NRK-sjefen, programdirektør Kari Werner Øfsti, er også medlem av NTNUs styre (kollegiet). Hun sier at hun ikke har hatt noe med oppropet å gjøre.

KANSKJE SLUTT: Programleder Gry Beate Molvær i «Schrødingers katt» må kanskje takke for seg.
Hele Norges coronakart