Sulten nykommer

Pixie Lott tror ikke verden har sett det siste av virkelig store popikoner. Nå er det hennes tur.

SINGELSUKSESS: Allerede som 14-åring fikk Victoria «Pixie» Lott platekontrakt, men først fire år senere står hun klar med debutalbumet «Turn It Up». Første singel «Mama Do» har gjort det stort i hjemlandet England. Foto: Steinar Buholm
SINGELSUKSESS: Allerede som 14-åring fikk Victoria «Pixie» Lott platekontrakt, men først fire år senere står hun klar med debutalbumet «Turn It Up». Første singel «Mama Do» har gjort det stort i hjemlandet England. Foto: Steinar BuholmVis mer

(Dagbladet.no): - Nei, jeg tror ikke tiden for virkelig store popstjerner er over. Det er mye rart i musikkbransjen, men det handler jo om å ha virkelig god vokal, være dyktig på underholdningsbiten og holde enorme forestillinger uten å mime, sier Pixie Lott.

I midten av forrige måned gikk førstesingelen «Mama Do» opp til førsteplass på den britiske singellista og ga ungjenta en drømmestart, anført av massiv radiospilling.

Bak Pixies suksessingel står bergenseren Mads Hauge.

Fryktløs
— Han er virkelig dyktig og lager så mye bra. De tre første singlene fra plata har han laget. Jeg vil veldig gjerne jobbe med han på neste album også, sier hun framtidsoptimistisk.

Pixie føler seg selvsikker under sin europeiske promorunde for albumet «Turn It Up», som slippes internasjonalt i september. Hun ser heller ingen ulemper med å bli en del av musikkbransjen i ung alder.

— Jeg kjenner ingen frykt nå, og har alltid ville gjøre dette mens jeg er helt ung. Jeg mener det er noe friskere over unge artister. Gamle artister kan gjerne gjøre mer plass for oss yngre, sier hun og smiler.

Ventet lenge
Selv om Essex-jenta bare er 18 år, har hun vært sulten på oppmerksomhet lenge. Allerede som 14-åring fikk hun platekontrakt.

— Jeg er så klar, jeg har vært det lenge. Det har vært frustrerende at ting har gått tregt. Da jeg ble signert trodde jeg albumet ville komme ut kjapt, også tok det fire år. Nå som singelen er ute går alt utrolig fort plutselig.

Hun virker avslappet i sofaen på toppen av Grand Hotel. Ungjenta sier hun drømmer om utsolgt verdensturné, hylende fans og storsalg av albumet.

Kanskje lukter det suksess for Pixie også.

Pressen i hjemlandet har sammenlignet henne med alt fra Duffy og Adele til Pussycat Dolls og Lady Gaga.

— Jeg vet ikke hvem jeg ikke har blitt sammenlignet med lenger, og jeg bryr meg egentlig ikke om akkurat det. Det eneste jeg vil er at mange kjøper plata og at jeg kan reise overalt og opptre, sier hun, med en selvsagt lovnad om å spille i Norge om ikke lenge.