PRISVINNER: Lars Petter Sveen ga ut romanen  "Guds barn" i 2014.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PRISVINNER: Lars Petter Sveen ga ut romanen "Guds barn" i 2014. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Sultprisen 2015 til Lars Petter Sveen

- Original stemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sultprisen 2015 tildeles forfatter Lars Petter Sveen melder Gyldendal Legat idag. Prisen er en fri forlagspris som deles ut hvert år for å hedre et eminent, yngre forfatterskap. Prisen er på 200.000 kroner.

- Årets Sultprisvinner er en djerv, stilsikker og høyst original stemme i den norske samtidslitteraturen, sier Tonje Vold i pristalen.

Lars Petter Sveen (34) har tidligere mottatt, blant annet, Tarjei Vesaas debutantpris og Aschehougs debutantstipend. Han debuterte i 2008 med novellesamlingen «Køyre frå Fræna». I 2014 ga han ut «Guds barn».

Juryen sier blant annet at «gjennom portrettene av mennesker på flukt i et okkupert Palestina, skildringene av fundamentalistisk motivert bestialitet og utforskingen av hva det vil si å tro og handle godt, framstår Guds barn som en svært relevant roman om vår egen tid. At romanen er under oversettelse til flere språk, viser dens egen evne til å virke i verden».

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer