Summer of '99 Summer of '99

TØNSBERG (Dagbladet): Det var sol, det var sommer, det var 15 år siden og det var «Summer of '69». Fortsatt smelter ballademesteren Bryan Adams pikehjerter som smør. I går spilte han for 5000 mennesker i Tønsberg.

- How do you feel tonight, åpnet Bryan Adams, og allerede fra låt en veivet armer, rosebuketter og pocketkameraer mot en knallblå tønsberghimmel. Den aldrende rockeren var kledd i hvitt fra topp til tå, det samme var gitaren, og luggen var like lang og rufsete som den alltid har vært. Til og med stemmen var den samme.

- Come on Norway, ropte Bryan, og 5 000 vestfoldinger var satt 15 år tilbake i tid.

Vemodige tårer

- Jeg har vel grått mine modige tårer til «Heaven», innrømte Anne Warming (27), mens venninnen fnyste i bakgrunnen.

- Jeg er her mest for å gå på konsert, slo Unni Bakke (29) fast.

Gårsdagens konsert i Tønsberg var Bryan Adams eneste i Norge i år. Søndag spilte han under Midt-Fyn Festivalen i Odense i Danmark.

- Der var vi, og det var dødsbra. Men dette blir bedre. Bryan Adams kan live, mente Tor Anders Larsen og Finn-Erik Berg fra Sandefjord.

«18 til I Die», sang Bryan Adams, og mente sannsynligvis hvert et ord. Selv om det begynner å bli noen år siden Adams var blant verdens største, har han like fullt gitt ut 11 album og solgt over 55 millioner av dem. Og i Norge har flere enn Anne Warming hulket til «Heaven».

Rosebukett

- Jeg er så gammel at jeg har hørt på Bryan Adams i årevis. Jeg liker

balladene best, fortalte Finn Ellefsen. Datteren Hanne Elisabeth (10) hadde hørt helten på MTV.

- Men jeg vet ikke helt hva sangene heter.

Under tredje låt landet den første rosebuketten på scenen. På lappen sto det: «Endelig er du tilbake, jeg var på konserten din i Spektrum for tre år siden, og elsket den. Jeg håper du kan komme til Drammen».

Blenda

Og da «Summer of 69» tonet utover Musikkamfiet på Tønsberg Stadion, var både 30-åringene og 15-åringene 15.

«It was the summer of '69», brølte publikum, så helten selv knapt kom til orde.

Da elgitaren ble byttet ut med kassegitaren, også den hvit, var knapt en klappstol tørr i Tønsberg. Så lenge det fins Blenda falmer ikke gamlestjerner.

ENDELIG TILBAKE: I går beviste den aldrende kanadiske rockeren at han fortsatt har draget.Foto: TORE SANDBERG