NRK:

- Summer vi aldri har sett

I fjor mistet NRK Radio flere kjente profiler til PodMe. - Trist, sier radiosjefen, som tror de heftige lønningene er en del av forklaringen.

ADJØ, NRK: Tore Sagen og Harald Eia er blant profilene som i fjor meldte overgang fra NRK Radio til PodMe. Foto: Kristoffer Kumar
ADJØ, NRK: Tore Sagen og Harald Eia er blant profilene som i fjor meldte overgang fra NRK Radio til PodMe. Foto: Kristoffer Kumar Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Våren 2021 mistet NRK Radio den ene kjente profilen etter den andre. Siden Schibsted startet sin podkast-satsing i fjor, har navn som Herman Flesvig, Mikkel Niva, Bjarte Tjøstheim, Steinar Sagen og Tore Sagen meldt overgang til mediegiganten.

Schibsted er et nordisk mediekonsern som blant annet eier avisene VG, Aftenposten, Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende.

Sist uke ble det også kjent at Harald Eia og Nils Brennas populære podkast «Big 5» blir å finne på Schibsteds abonnementsbaserte podkasttjeneste, PodMe.

NRK: - Synd

NRKs radiosjef og podkastansvarlig Cathinka Rondan sier til Dagbladet at det er synd at kanalen i fjor mistet så mange kjente ansikter til konkurrenten.

- Da profilene forsvant i fjor, gjorde det selvsagt inntrykk på oss. Det er alltid synd når vi mister sterke profiler som vi og lytterne setter stor pris på. Det er en viktig påminnelse om å jobbe enda hardere med å gjøre NRK til et sted flinke folk ønsker å være, og ta vare på profilene våre på den måten de fortjener, sier Rondan.

Siden masseovergangene til PodMe for litt over ett år siden, har NRK Radio-appen opplevd en vekst på 25 prosent, ifølge radiosjefen. Det mener hun betyr at lytterne fortsatt setter pris på innholdet de produserer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.