Sundance blir nettfestival

Robert Redford inviterer filmglade over hele verden til å følge hans festival for uavhengig film.

Den berømte skuespillerens filmfestival Sundance arrangeres årlig i Utah, og regnes som svært viktig for uavhengige filmskapere. I 2001 går festivalen også på nettet.

Filmglade over hele verden kan dermed se film på nettet fra 18. januar og de elleve dagene festivalen varer. Festivaldeltakere både i Utah og cyberspace kan også stemme fram sin favorittfilm til publikumsprisen som kåres 5. mars.

Nettfestivalen har invitert filmskapere som viser filmene sine over Internett til å delta. Av omtrent 300 innkomne filmer er 17 valgt ut til å konkurrere i forskjellige klasser.

- Vi er stolte over å presentere denne samlingen animasjons- og digitale filmer. De representerer noe av det mest spennende arbeidet som gjøres på nettet i dag, sier festivalens programansvarlige Shari Frilot and Trevor Groth i en pressemelding.

De er særlig stolte av de interaktive filmene fordi disse viser fremtidens muligheter for underholdning på nettet, og styrker uavhengig films stempel som vital og nyskapende.

Nettfestivalen kan fra 18. januar følges på www.sundance.org og www.sundanceonlinefilmfestival.com.

GÅR PÅ NETT: Robert Redfords (til venstre) filmfestival Sundance. Her sammen med Brad Pitt under innspillingen av «Spy Game».