Sundfør-konsert på Dagbladet.no

I morgen viser vi Susanne Sundførs releasekonsert. Dbtv møtte Sundfør under forberedelsene til konserten. Se video HER.

(Dagbladet): Tirsdag denne uken spilte Susanne Sundfør (26) en fantastisk konsert på Parkteateret i Oslo i anledning utgivelsen av albumet «The Silicone Veil», og i morgen kan du se hele konserten gratis på dagbladet.no. Vi møtte artisten under forberedelsene til konserten.

Mediesky - Skulle du egentlig ønske du slapp å sitte her?

-Ja, svarer Susanne Sundfør (26) og ler.

Ironisk, dobbeltironisk - eller kanskje er det fullt alvor. Det er neimen ikke godt å si, men heldigvis ser hun ikke ut til å ville stikke av riktig ennå.

- Interessant univers  Sundfør forteller at tittelen på albumet er er et bilde på avstanden mellom mennesker, og skillet mellom liv og død.

- Vi tror vi vet mye om det rent vitenskapelig, men hva hver og en av oss tenker om liv og død er veldig forskjellig. Du kan nesten se på liv som en overgang til død, og hele det universet er veldig interessant å utforske, sier hun.

Sundfør har snakket om eksistensielle temaer, om alle strobelysene de holder på å rigge opp to etasjer under oss, og nå har hun kommet frem til den delen av artistlivet hun ikke er like begeistret for.

«Intervjuer og alt det det», som hun sier.

Salgssuksess - Neida, det er hyggelig det altså. Jeg synes det er helt greit å promotere musikken min, selv jeg er ukomfortabel med en del situasjoner. Jeg tror for eksempel ikke «Allsang på Grensen» er noe for meg, sier hun.

Sundfør sier det kan være en utfordring å kombinere kunst og kommersialitet, men forteller at hun står fritt til å lage musikk uten innblanding fra plateselskapet.

- Det opplegget jeg har funker veldig bra. Jeg lager platene mine som et ferdig produkt, og så forsøker vi å selge de etterpå, sier hun.

Og solgt har Sundfør gjort. I bøtter og spann.

Hennes forrige album «The Brothel» ble det mest solgte norske albumet i 2010 og har hittil solgt 44 000 eksemplarer. Og da hun slapp singelen «White Foxes» tidligere i vinter gikk den rett inn på toppen av salgslista på Itunes, foran Vinnis coverversjon av «Sommerfuggel i Vinterland».

- Bare image -Du blir gjerne beskrevet som en veldig seriøs artist?

-Ja, men det bare er bare et image. Det er en lek alt sammen, sier Sundfør og koster på seg et smil.

-Det var ironi. Jeg har et veldig bevisst forhold til det jeg gjør, og vil at det skal være skikkelig bra. På den måten er jeg nok en seriøs artist, men det tror jeg gjelder for alle. Uansett om du lager komedie eller drama, så er du jo seriøs.

-Men du trives best med å formidle dystre følelser?

-Tja. Jeg går ikke rundt og tenker at «nå har jeg lyst til å formidle noe dystert», men det er den type følelser jeg oftest skriver om.

- Ironisk positivitet -Klarer du å skrive positive tekster?

-Ja. På den første plata må det vel være noe positivt. Eller nei, sier Sundfør og ler.

- «I Resign» er for så vidt en positiv låt, men også den er ironisk. Så nei, du. Ironisk positivitet. Det er så langt jeg vil strekke meg.

Selvgjort er velgjort: Susanne Sundfør under forberedelsene til tirsdagens konsert. I morgen ser du hele konserten på Dagbladet.no
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Selvgjort er velgjort: Susanne Sundfør under forberedelsene til tirsdagens konsert. I morgen ser du hele konserten på Dagbladet.no Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer