Sundfør-leiren avviser publikumsadvarsel

Kirin J. Callinan kjeftet på Oslo-publikummet, og hevdet Susanne Sundfør hadde advart ham i forkant. - Stemmer ikke, sier Sundførs PR-manager.

HAR SPILT SAMMEN: Susanne Sundfør og Kirin J. Callinan har spilt på samme tilstelning i Los Angeles. Sundførs PR-manager avviser imidlertid at hun har advart australieren mot det norske publikummet. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
HAR SPILT SAMMEN: Susanne Sundfør og Kirin J. Callinan har spilt på samme tilstelning i Los Angeles. Sundførs PR-manager avviser imidlertid at hun har advart australieren mot det norske publikummet. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

- Publikum var veldig frekke. Jeg kjenner Susanne Sundfør, vi har samarbeidet, og hun advarte meg faktisk om dette (at nordmenn prater under konsert, journ. anm), sa den australske artisten Kirin J. Callinan (33) til Dagbladet onsdag kveld.

Da hadde han akkurat gått av scenen etter å ha bedt publikum på Sentrum Scene om å «holde kjeft», da de etter hans mening snakket for mye.

Susanne Sundførs PR-manager, Charlotte Öqvist i ACT Entertainment, avviser at Sundfør har advart Callinan mot norske publikummere.

- Nei, det har hun ikke. Det vet hun ikke hvor kommer fra, skriver Öqvist i en SMS til Dagbladet.

- Jeg vet at det han sier ikke stemmer overens med Susannes holdning til publikum.

Susanne Sundfør selv ønsker ikke å kommentere saken.

Venners venner

Öqvist forteller at Sundfør og Callinan ikke kjenner hverandre direkte, men via venners venner. På et tidspunkt opptrådte begge på en kunstutstilling i Los Angeles. Opptredenen var initiert av Sundførs venn Dave Elitch.

I en YouTube-video datert desember 2017 ser vi Sundfør spille sammen med Elitch og Callinan.

- Susanne er glad i sitt publikum, og glad for å spille i Norge og hvor enn hun er, sier Charlotte Öqvist.

PR-manageren hevder avslutningsvis at norske publikummere ikke er unike når det kommer til å skravle på konsert.

- Jeg er selv på Roskilde-festivalen akkurat nå, og her koser folk og artister seg på konsert - både med og uten prating.

Dagbladet har forsøkt å nå Kirin J. Callinan for en kommentar til saken, foreløpig uten hell.

FIKK NOK: Callinan beskrev publikum som «veldig frekke» etter konserten på Sentrum Scene onsdag. Foto: Jonas Pettersen / Dagbladet
FIKK NOK: Callinan beskrev publikum som «veldig frekke» etter konserten på Sentrum Scene onsdag. Foto: Jonas Pettersen / Dagbladet Vis mer

Vurderer å droppe Norge

Etter onsdagens konsert var Callinan såpass opprørt at han vurderte å droppe Norge fra turnélista ved neste korsvei.

- Da jeg gikk av scenen tenkte jeg på om jeg skulle ringe agenten min og fortelle at jeg ikke har noe behov for å komme tilbake til Norge, sa australieren til Dagbladet.

Roar Gulbrandsen er daglig leder for spillestedene Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene. Han tror ikke en enkeltstående sak som denne vil skade ryktet til Sentrum Scene eller Norge som konsertdestinasjon.

- Vi tenker at dette ikke er noen spesiell tendens eller et spesielt problem i Norge, men bare noe som kan skje innimellom, sier Gulbrandsen.

Han understreker at de jobber for optimale konsertopplevelser både for artist og publikum hver eneste dag.

- Vi henviser til konsertvettreglene på våre nettsider eller på konsertvett.no, og oppfordrer publikum til å følge disse.

Plant fikk nok

Callinan-episoden utspilte seg ei drøy uke etter at Led Zeppelin-vokalist Robert Plant så seg nødt til å kjefte på publikummerne i Bodø for høylytt snakking under konserten hans i Bodøhallen.

- Han sa vel noe sånt som: «Dere som har debatt borti baren der, kan dere være så snill å holde kjeft», sier konsertarrangør Gøran Aamodt om utspillet fra Plant.

I etterkant av bodøkonserten tok rockelegendens management kontakt med flere av de resterende spillestedene i Norge for å sikre at skravlinga ble holdt på et minimum.

På Driv i Tromsø endte de med å stenge alkoholserveringa i hovedsalen. I Longyearbyen kulturhus hadde de allerede bestemt seg for å flytte baren ut av konsertsalen og inn i foajeen.