Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sundfør skal spille på Nobel-konserten

Sammen med Laleh og Karpe Diem.

NOBEL ARTIST: Norske Susanne Sundfør er blant de første artistene som blir offentliggjort til årets Nobelkonsert — og som dermed vil bli eksponert i mellom 80 og 120 land. Sundfør er denne høsten i gang med en lansering blant annet i Storbritannia. Foto: Lars Eivind Bones
NOBEL ARTIST: Norske Susanne Sundfør er blant de første artistene som blir offentliggjort til årets Nobelkonsert — og som dermed vil bli eksponert i mellom 80 og 120 land. Sundfør er denne høsten i gang med en lansering blant annet i Storbritannia. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

(Dagbladet): Nobelkommitéen samler hvert år internasjonale og nordiske artister til å hedre fredsprisvinneren med en konsert. Tidligere år har blant andre Wyclef Jean, Sting, Rihanna, Mariah Carey, Duran Duran og Destiny's Child opptrådt på Nobels fredspriskonsert.

Nå har produksjonsselskapet Eyeworks Dinamo plukket de nordiske artistene til årets konsert den 11. desember.

Presseansvarlig Dag Hvaring bekrefter overfor Dagbladet at Susanne Sundfør, Karpe Diem og Laleh er blant artistene som skal kaste glans over årets fredsprisvinner EU.

- Stolte Konserten kringkastes til et globalt publikum og når ut til potensielt 350 millioner husstander i mellom 80 og 120 land.

- Dette er første gang noen sinne et band får synge på norsk på Nobelkonserten. Vi er ydmyke og stolte i for hold til å få representere Norge på norsk. At man har skrevet tester som kan bidra på en dag som dette er stort for oss, sier Karpe Diem i en kommentar gjennom deres pressetalskvinne Erle Strøm.

Susanne Sundfør har tidligere denne høsten og sommeren gjort seg smekker for et internasjonalt publikum, blant annet gjennom oppvarmingsjobber for den franske elektrogruppa M83.

Da albumet «The Silicone Veil» nylig ble anmeldt i britiske medier, mente BBC at utviklingen hennes fra hennes forrige album var «forbløffende».

NOBEL DUO: Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel i Karpe Diem skal spille under Nobelkonserten. 
Foto: Øistein Norum Monsen
NOBEL DUO: Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel i Karpe Diem skal spille under Nobelkonserten. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

- Kraftfullt er kanskje den mest passende beskrivelsen, og selv om styrken på enkelte av arrangementene kan føles altoppslukende, er det for mange øyeblikk av nær ubeskrivelig, ekstravagant briljanse, til å overse Sundførs prestasjon, skrev anmelder Luke Slater.

- Mangfold Geir Lundestad, direktør for Det norske Nobelinstitutt, er strålende fornøyd med å få med seg denne nordiske gjengen på å hylle EU.

- Disse artistene viser mangfoldet i den skandinaviske musikken. Vi er stolte og glade over å få presentere de i Nobelsammenheng.
    
Det er ennå ikke annonsert hvem som skal lede Nobelkonserten eller hvem de internasjonale artistene blir.

I fjor var det skuespillerinnene Helen Mirren og Rosario Dawson som var Nobel-vertinner.

De fulgte i de noble fotsporene til kjendiser som Tom Cruise, Denzel Washington, Anne Hathaway, Will Smith, Scarlett Johansson, Kevin Spacey og Sharon Stone.

NOBEL SVENSKE: Laleh skal synge under Nobelkonserten. Foto: NTB Scanpix
NOBEL SVENSKE: Laleh skal synge under Nobelkonserten. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media