Sunniva setter standard

Claudia Schiffer er for pen. Naomi Campbell for perfekt. Begge er på vei ut av modellbransjen. Nå er det ikke lenger «in» å være perfekt. Det er de flatbrystede og menneskelige modellene som norske Sunniva Stordal som råder på catwalken.

Claudia Schiffer fortalte nylig til et italiensk magasin at hun trekker seg fra de store motevisningene. Og dermed kan motebevisste jenter over hele verden trekke et lettelsens sukk.

Fra nå av slipper man å strekke seg etter supermodellidealet: store bryster og syltynn i livet.

Denne ukas motevisninger i Milano viste at supermodellenes epoke er over. Nå er det ikke lenger noe krav for en modell å være spesielt pen. Det gjør den rødhårede norske modellen Sunniva Stordal til en av modellverdenens store kometer.

Liten munn, stor nese

- Nå er det tillatt å ha en mindre munn og større nese enn det supermodellene har. Og det er bare positivt, for det gir et bedre modellbilde enn før, da man bare dyrket det perfekte, sier modellpappa Pål Vasbotten i Heartbreak modellbyrå.

Han er glad for at den entydige modellmalen som supermodellene skapte, nå forandres. En mer menneskelig modelltrend er i ferd med å tre fram.

Karl Lagerfeld-favoritten Sunniva Stordal og Chanels nye ansikt Erin O'Connor er blant moteskapernes nye favoritter. Begge er naturlige jenter med viljesterke ansikter og en langt røffere personlighet enn «supermodellene». De er flotte, men på en litt rar måte.

Sunne Sunniva

Norske Stordal er «ekte» vare. Hun har naturlige krøller og farger ikke engang det røde håret sitt.

- De nye modellene har mer personlighet. Man fester seg ved andre ting enn den glatte skjønnheten. De kan gjerne ha tannregulering og se litt rare ut som en gimmick, sier Tique-redaktør Tone Skårdal Tobiasson, som vier de nye modelltypene mye oppmerksomhet i neste nummer. Blant annet har motemagasinet sikret seg Sunniva Stordal på forsida.

Liv Sjølie Amble i Elite modellbyrå nevner Cathrine Stenshagen som en annen norsk modell med store muligheter nå når skjønnhetsidealet er i ferd med å bli redefinert.
- Cathrine er en representant for den nye trenden, sier Sjølie Amble - en trend hun er glad for:

- Det er helt vidunderlig, og gjør jobben vår mer spennende, legger hun til.

Kvinnelig

Neste trend som ligger an til å seile opp, er glamour. Også en slik motetrend kan være forenlig med et sunt kvinneideal. Moteekspertene spår nemlig en ny renessanse for de mer kvinnelige formene i glamourens kjølvann.

- Det er ikke spesielt glamorøst med veldig tynne kropper. Med glamouren vil det komme mer formfullendte modeller, sier Tone Skårdal Tobiasson, som er skeptisk til hvor lenge den «sunne trenden» vil vare.

- Det ligger i motens natur at pendelen kommer til å svinge igjen. Så lenge vi lever i et samfunn hvor fedme defineres som et helseproblem, blir runde former neppe noe langvarig ideal, tror eksperten.

ETTERTRAKTET: Sunniva Stordal er moteverdens reaksjon på det perfekte kvinneidealet.