Super- sonisk

Silver og Ralph Myerz & The Jack Herren Band brøt lydmuren på Eurosonic-festivalen.

GRONINGEN (Dagbladet): - Noe av det beste jeg har sett hele helga, skrøt Martin Elbourne på vei ut av døra etter Ralph Myerz-konserten på spillestedet Simplon natt til i går.

Elbourne er ingen hvem som helst, men bookingsjef for Europas største musikkfestival, engelske Glastonbury.

Elbourne sto og gynget fornøyd ute i konsertlokalet mens flere av kollegene hans fra England, Frankrike og Benelux-landene slo seg løs til Ralph Myerz-gjengens forrykende sceneopptreden. Slikt kan det bli en lang jobbsommer av.

- Det er viktig at disse folkene får sett Ralph Myerz. De er blitt et sånt band som det snakkes om overalt. Alle vil ha tak i dem. Og det skyldes at de har spilt latterlig mange konserter i 2003 og fått vist hva de er gode for, skryter bandets egen bookingagent Thomas Paulsen hos TicTac.

Sterk partner

Med sterke Coda i England på laget - det er også bookingbyrået til Röyksopp - har Myerz allerede en solid motor i arbeidet med å fylle opp sommeren med festivaljobber.

- Det betyr mye å ha en slik sterk samarbeidspartner. De skaffer gode jobber som hever bandets verdi etter hvert. Og den store verdien til Ralph Myerz ligger på livesiden, mener Paulsen.

Han måtte be på sine knær overfor scenemanageren for at bandet skulle få spille ekstranummer, så høy var stemningen mot slutten. Konserten ble sendt live på tysk radio, og var den siste konserten som bare fokuserer på materialet fra det gullselgende albumet «A Special Album».

- Vi har spilt nærmere hundre konserter med dette settet i 2003. Det er mye, men det har vært et flott år, oppsummerer Myerz-trommis Tarjei Strøm backstage etter konserten

Går i studio

I februar går bandet i studio i Bergen for å lage sin andre plate. Etterpå blir det to måneders ferie.

Også denne gangen skal Jørgen Træen og Yngve Leidulv Sætre stå for produksjonen.

- Vi har tjue låter eller ideer til låter som vi gleder oss til å spille inn, sier Tarjei.

- Forrige gang var vi helt grønne på å jobbe i studio. Nå vet vi mer hva vi vil ha, og kommer sikkert til å bli en pest og en plage for produsentene, mener Ralph sjøl, Erlend Sellevold.

Ralph Myerz ønsker fortsatt å begeistre både i rock- og klubbkretser, og kommer ikke til å lage album nummer to for begge.

- Som liveband vil vi likevel helst spille på rockscener. Det er gøy å spille på danseklubber, men energien vår passer så bra foran et rockpublikum.

UNDER: Ralph Myerz & The Jack Herren Bands trommis Tarjei Strøm holder pulsen oppe.
ETTER: Slik går det når Ralph Myerz spiller.