Super- sopran

Trøtt av gamle operastjerner? Prøv noe nytt! Plateselskapet Sony Classical har nå skrevet millionavtale med walisiske Charlotte Church. Det oppsiktsvekkende er at jenta er bare 12 år gammel.

Utallige «best of»-samlinger og samlealbum i alle mulige varianter har vært blant platebransjens virkemidler for å vinne tapte kunder tilbake.

I de seinere åra har det blitt stadig vanskeligere å selge klassisk musikk. Selv Kiri Te Kanawa blir folk lei av.

Og det er her Charlotte Church kommer inn i bildet. Sunget har hun gjort siden hun var tre, og i hjembyen Cardiff har hun vært karaokeprinsesse siden hun var åtte.

Men da Sonys styreformann Paul Burger så henne i et talentshow på TV for et par år siden sa det pund.

Plateselskapet skrev avtale med Charlotte for seks album.

Svisker

Nå er Charlotte i gang med innspillingen av sin første Sony-plate, «Voice of an Angel» med Welsh National Opera.

Plata inneholder kjente klassikere som «Panis Angelicus», «Amazing Graze» og «Pie Jesu». Jenta får et sekssifret antall pund for avtalen.

Det utvalgte materialet er kjente og kjære svisker, og Sony i Storbritania satser knallhardt på julesalget. Selskapet har ingen moralske betenkeligheter med å fronte en 12-åring som ny og stor operastjerne.

- Ikke rovdrift

- Det er ikke noe nytt å sikre seg talenter i ung alder, sier Erik Eken, klassisk ansvarlig i Sony Norge.

- Vi har tidligere sett det med Vanessa-Mae og med Aron Carter i popbransjen. Jeg kjenner ikke til detaljene i denne avtalen, men tar det for gitt at den er inngått med foreldrenes velsignelse. Og repertoaret hennes er relativt «lett». Så dette er ingen rovdrift, sier Eken.

Charlotte Church største ønske ifølge biografiopplysningene er å stå på La Scala i tittelrollen i «Madame Butterfly».

Det kan skje fortere enn hun ønsker.