«Super-Mario» slo til mot Nintendo

EU-kommisjonens «Super-Mario» har ilagt spillprodusenten Nintendo en milliardbot for juks med prisdannelsen på videospill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Diskuter spill!Hemmelige prisavtaler førte til at norske spillentusiaster måtte betale mye mer for Nintendos «Super-Mario»-spill og bærbare «GameBoy»-konsoller enn det eksempelvis briter gjorde, ifølge EU-kommisjonen.

EU-kommissær Mario Monti, kjent som politikkens «Super-Mario» for sin knallharde konkurransepolitikk, krever at den japanske spillgiganten og sju av selskapets europeiske distributører betaler til sammen 1,3 milliarder norske kroner til EU-kassa.

Nintendo er overrasket over størrelsen på boten, og vil klage til EF-domstolen.

Hemmelige avtaler

EU-kommisjonen har avslørt at det fra 1991 til 1998 forelå hemmelige prisavtaler som forpliktet selskapets distributører til å hindre parallelleksport fra ett distribusjonsområde til et annet.

Ved å stanse parallelleksport av spill og konsoller fra lavprisland til høykostland, ble prisene holdt kunstig høyt oppe, mener Kommisjonen.

Under Nintendos ledelse arbeidet selskapene intenst for å spore opp alle kilder til parallellimport, og distributører som ikke samarbeidet, kunne bli straffet med boikott.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer