Super Mario

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): Veien fra Perus middelklasse til Londons eksentriske motemiljø er svært lang. Det vet Mario Testino, fotografen supermodeller og skuespillere elsker å posere for. Prinsesse Diana, Madonna, Kate Moss og Gwyneth Paltrow er bare noen av verdens vakre kvinner som er blitt foreviget av Mario. Nylig sendte også prins Charles bud på kamerakunstneren.

  • Søramerikaneren forlot fødebyen Lima på midten av syttitallet for å reise til en del av verden der han kunne føle seg fri, slik beskriver han det selv. Som unggutt var han ekstremt opptatt av klær, og fikk spesialsydd antrekk i de mest ekstravagante stoffer. Men, det var ikke lett å gå i skjørtene på Mor Andes iført brokade og fargerike dresser så lenge de ikke var av folkloreslaget. Derfor reiste Mario til London, og der fant han at det ikke var noen grenser for hvor kreativt det var mulig å kle seg.
  • I dag er han 47 år og velbrukt av ledende magasiner som Vogue og Vanity Fair. Da den unge peruaneren gikk rundt og maste vettet av moteredaktører for at de skulle trykke bildene hans, gjemte de seg bak reolene for å slippe å snakke med ham. Nå er han verdens mest ettertraktede innen sitt felt. Mange mener det er fordi han kan kunsten å komme inn til kjernen av sine objekter.

Han beskriver det selv slik: - Jeg vil ha tak i noe nytt, noe ingen har fått før.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer