Super Mario

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): Veien fra Perus middelklasse til Londons eksentriske motemiljø er svært lang. Det vet Mario Testino, fotografen supermodeller og skuespillere elsker å posere for. Prinsesse Diana, Madonna, Kate Moss og Gwyneth Paltrow er bare noen av verdens vakre kvinner som er blitt foreviget av Mario. Nylig sendte også prins Charles bud på kamerakunstneren.

  • Søramerikaneren forlot fødebyen Lima på midten av syttitallet for å reise til en del av verden der han kunne føle seg fri, slik beskriver han det selv. Som unggutt var han ekstremt opptatt av klær, og fikk spesialsydd antrekk i de mest ekstravagante stoffer. Men, det var ikke lett å gå i skjørtene på Mor Andes iført brokade og fargerike dresser så lenge de ikke var av folkloreslaget. Derfor reiste Mario til London, og der fant han at det ikke var noen grenser for hvor kreativt det var mulig å kle seg.
  • I dag er han 47 år og velbrukt av ledende magasiner som Vogue og Vanity Fair. Da den unge peruaneren gikk rundt og maste vettet av moteredaktører for at de skulle trykke bildene hans, gjemte de seg bak reolene for å slippe å snakke med ham. Nå er han verdens mest ettertraktede innen sitt felt. Mange mener det er fordi han kan kunsten å komme inn til kjernen av sine objekter.

Han beskriver det selv slik: - Jeg vil ha tak i noe nytt, noe ingen har fått før.

  • Dessuten legger ikke Testino skjul på at han simpelthen elsker jetsettliv, stjerner og skjønnhet.Det tok noen år før Mario utviklet det som skulle bli hans stil. De første åra forsøkte han å fotografere slik de gjorde i England. Seinere forsto han at det var sin egen arv han skulle ta vare på, elegansen og sensualiteten. Det han elsket fra Peru. Bildene hans har en friskhet og naturlig skjønnhet ved seg som gjør dem annerledes enn mange tradisjonelle motefotografier.
  • Dette kom spesielt til syne da han fotograferte prinsesse Diana i 1997, samme år som hun døde. Mario Testino maktet å ta bilder av verdens mest fotograferte kvinne på en måte som var forfriskende ny og viste en mer naturlig og vakrere Diana.
  • Marios favoritt er supermodellen Kate Moss. De ble kjent og bodde sammen på ei tid da ingen av dem hadde slått gjennom. Fremdeles er de gode venner og elsker å jobbe sammen.

Nå stiller Mario Testino ut sine bilder i National Portrait Gallery i London.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer