Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Super-pappa lengter hjem

- Å få barn er det største som har skjedd meg, sier Richard Gere (51). Sexsymbolet og filmsjarmøren lengter konstant hjem til sønnen Homer mens han er i Venezia med «Dr. T and the Women».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Richard Gere ble far for første gang da han og Carey Lowell fikk sønnen Homer i februar.

- Det er fantastisk å ha en liten baby som venter på deg i New York. Jeg har aldri vært borte fra ham før, og nå er jeg konstant redd for å gå glipp av noe. Før du vet ordet av det, har han begynt å gå og lært å lese, utbryter han.

Richard Gere glir rett inn i klubben av godt modne og stolte hanefedre.

- Jeg er glad jeg ventet så lenge før jeg fikk barn. Og jeg tror sønnen min også burde være glad for det, ler han.

Den romantiske helten er ikke bekymret over å bli en eldre familiemann på dette stadiet i karrieren.

- Men det var litt merkelig å spille far til to flotte jenter i 20-årene. Det er ikke lenge siden jeg heller ville flørtet med dem, vedgår han.

Dramatisk fødsel

Robert Altmans nye film «Dr. T and the Women» deltar i hovedkonkurransen på Filmfestivalen i Venezia i kveld.

Richard Gere er som vanlig damenes mann, denne gangen som byens mest populære gynekolog, Dr. T, i Dallas, Texas. Overklassefruene lasser på sminke og står i kø på stiletthæler.

Den gode doktoren er en perfekt familiefar som tilber kvinner og omtrent kveler sin kone med kjærlighet. Farrah Fawcett spiller den livsleie legefruen. Helen Hunt dukker opp som hardtslående golf-proff. Liv Tyler, som har en av hovedrollene i norske Harald Zwarts nye Hollywood-film, spiller brudepike med hemmeligheter på lur for far.

- Jeg måtte faktisk avbryte filminnspillingen og fly hjem til min sønns fødsel. Det oppsto en nødssituasjon og han måtte tas ved keisersnitt. Men det gikk heldigvis bra, og han var en sunn, fin unge, forteller Richard Gere. Erfaringene fra fødselen og svangerskapskontrollene kom godt med i rollen som gynekolog.

Stjerne-buddhist

- Det var gøy å spille en så straight og normal fyr som Dr. T. Han er alt jeg aldri har vært. Han er lege, republikaner, giftet seg tidlig og spiller golf. Jeg tuller med mor og sier at han er den sønnen hun alltid har ønsket seg.

- Angrer du på at du ikke har levd et «normalt» liv?

- Nei, ikke i det hele tatt. Og filmkarrieren er ikke det eneste - og viktigste - i mitt liv, sier Richard Gere, som er dypt troende buddhist, Tibet-aktivist og personlig venn av Dalai Lama. Filmstjernen møter til intervju i Venezia med tre buddha-armbånd, bønnekjeder av treperler, på armen. Han spiser ikke kjøtt, sender ut igjen roastbiffen og får salat i stedet.

- Fruen i filmen har alt hun kan ønske seg i livet - og blir sprø. Du har også «alt» - er det derfor du søker det åndelige aspektet?

- Nei, jeg ble interessert i buddhismen for 30 år siden, og da var jeg langt fra rik og berømt. Tro meg.

Men jeg var tidlig bevisst på at det finnes «noe mer».

DAMENES MANN: Richard Gere er som vanlig damenes mann i sin nye film «Dr. T and The Women».