Super start for uferdig hus

Bergenserne strømmer til sitt nye litteraturhus tross motstand og kritikk.

MUNTERT: Korridorene i Litteraturhuset forteller mange historier. Kristin Helle-Valle viser gjerne fram barnebokforfatter, grafisk designer og illustratør Nhu Dieps megetsigende dekorasjoner. FOTO: TERJE MOSNES
MUNTERT: Korridorene i Litteraturhuset forteller mange historier. Kristin Helle-Valle viser gjerne fram barnebokforfatter, grafisk designer og illustratør Nhu Dieps megetsigende dekorasjoner. FOTO: TERJE MOSNES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): —Om de første ukene her har svart til forventningene? De har vært mye bedre.

Og mye verre!

«Her» er det nye Litteraturhuset i Vågsbunnen i Bergen, bare et langt torskekast fra Fisketorget. Initiativtaker og daglig leder Kristin Helle-Valle (62) synker ned i en av Boksalongens nyproduserte Scandia-stoler (design: Hans Brattrud, 1957) og rekapitulerer:

—Vi åpnet 1. februar og gikk fra null til hundre på én dag. I åpningshelga hadde vi fullt hus på alle arrangementer og fullt av folk i kafeen. Etter det har det vært utsolgt eller trekvart utsolgt hele veien. Sånn sett har det vært en utrolig tilfredsstillende start.

—Hva har vært verre enn forventet?

—At huset ikke blir ferdig! Det var håndverkerjobbing i alle etasjer fram til en time før vi åpnet dørene, vi rakk ikke å prøve noe som helst og måtte ta hele åpningen som et stunt. Vi hadde ikke engang varme i bygget, men heldigvis kom det så mange at det ble oppvarmet på den måten.

Fortsatt er ikke de to øverste etasjene med kontorer for oss og flere leietakere ferdige, og det mangler en god del i de to nederste etasjene også. Jeg løper rundt og administrerer en byggeplass der jeg mer enn noe annet er vaktmester, og det er strevsomt, men moro. Det hersker en herlig pionerånd her med suverene folk i sving.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer