Superbassisten Marcus Miller er klar for Oslo

Feirer afroamerikansk musikk på nytt album.

RUTINERT: Den verdenskjente bassisten Marcus Miller spiller på Cosmopolite i kveld. Han har spilt på hundrevis av plater med sin funky bassound og er nylig ute med et nytt soloalbum, «Afrodeezia».
RUTINERT: Den verdenskjente bassisten Marcus Miller spiller på Cosmopolite i kveld. Han har spilt på hundrevis av plater med sin funky bassound og er nylig ute med et nytt soloalbum, «Afrodeezia».Vis mer

KONSERT/PLATE: Marcus Miller (56) er en av verdens best kjente bassister. I morgen kveld spiller han på Cosmopolite i Oslo, etter nylig å ha utgitt albumet «Afrodeezia».

Miller er den mest funky av alle funky bassister, med en sound som har dannet skole.

Han har medvirket på en lang rekke album, ikke minst er han kjent for samarbeidet med Miles Davis, særlig på albumet «Tutu» (1986), tilegnet den sørafrikanske erkebiskopen, der han skrev de fleste låtene.

«Afrodeezia» er en hyllest til den kulturen de afrikanske slavene brakte med seg over havet til Amerika og som ble utgangspunktet for jazz, soul, gospel, rythm?n blues.

Miller er utnevnt til talsmann for et UNESCO-prosjekt som tar sikte på å spre den historiske bevisstheten om slaveriet.

En rekke musikere deltar på den nye plata, fra Vest-Afrika, Karibia og USA. Plata har på sitt heteste masse driv og energi. Men den har også poesi og vemod.

Repertoaret spenner fra Bizet til den formidable Temptations-hit?en «Papa Was A Rolling Stone».

Hele tida dunker pulsslagene til Millers bass, fra et varmt hjerte som slår dypt og hardt.