Superduo

MINNEAPOLIS (Dagbladet): Du tror det ikke før du får se det: Bob Dylan og Paul Simon sammen på scenen - i duett i klassikerne «Sounds of Silence» og «Knockin' on Heaven's Door».

Sommerturneen med de to superstjernene, som for øvrig begge er født i 1941, er nå halvveis gjennom USA. Kommer du deg ikke over dammen, kan du håpe på at turneen fortsetter i Europa til høsten. Det er slett ingen umulighet.

I går kveld spilte de to i Dylans fødeby Duluth i Minnesota. Dagbladet overvar fredagens utendørskonsert i Minneapolis, og vi kan rapportere om to gamlinger i storform.

Hver for seg gir de en fullverdig helaftens forestilling, med eget band. Avdelingen med de to herrene sammen på scenen er ganske kort og kommer midtveis, etter 90 minutter med Paul Simon og hans elleve manns orkester.

Respekt

I gjensidig respekt og beundring leker de seg gjennom en gitar-intro til «Sounds of Silence», før Dylans hese røst erstatter Art Garfunkels sukkersøte.

Så er de innom de velkjente countrylåtene «I Walk The Line» og «Blue Moon of Kentucky».

Duetten kulminerer i Dylans «Knockin' on Heaven's Door» og Simons «Mother and Child Reunion».

Simon først

Med et internasjonalt band - med i alt elleve musikere fra USA, Sør-Afrika og Kamerun - serverer Paul Simon noen få gamle Simon & Garfunkel-favoritter, flere egne hit-låter og også en av sangene fra Broadway-floppen «The Capeman».

Han åpner konserten med «Bridge over Troubled Water», i et overraskende arrangement som minner mer om Peter Gabriel enn Simon & Garfunkel.

Iført grå T-skjorte og baseball-cap leder Simon bandet gjennom det som nærmest blir en world music-konsert.

Bob Dylan har nå med seg Texas-gitaristen Charlie Sexton i det fire mann sterke bandet han turnerer med, og samspillet mellom de to ser ut til å glede rocklegenden. Dylan smiler og ler og riktig koser seg på scenen. Bandet åpner akustisk, og gradvis blir strømmen skrudd opp, før gjengen avslutter med en «Highway 61»-versjon i megawatt-størrelse.

Festkledd

I dressjakke, skjorte og slips er Dylan kledd for en festkveld, og det blir det virkelig. På menyen står gamle og nye hits - med «Desolation Row» og «Tangled Up n Blue» som høydepunkt - før Bob og bandet runder av med «Like A Rollin' Stone», en og en halv time seinere.

Turneen med Bob Dylan og Paul Simon fortsetter nå til andre amerikanske byer. Billig er billettene ikke:

I New York må folk ut med 125 dollar for å få oppleve dette showet.

Vi som var i Canterbury Park like sør for Minneapolis denne kvelden, slapp unna med 45 dollar - cirka 350 kroner - for en helaften med de to artistene.

Sjelden har vi fått mer valuta for pengene.