Superduo

Sissel Kyrkjebø og Espen Lind skal nå selges som superduo på det internasjonale platemarkedet. Neste helg reiser de til Cape Town for å spille inn musikkvideo til singelen «Where The Lost One Goes».

Etter Cape Town-turen drar de to på en flere måneder lang promoteringsturné til en rekke land i Sørøst-Asia og Europa.

«Where The Lost One Goes» er skrevet av Espen Lind, og duetten er med på Sissel Kyrkjebøs plate «All Good Things».

Sangen skal nå brukes til å lansere begge artistenes soloalbum internasjonalt. Det er foreløpig ikke kjent hvor mye de skal reise sammen for å selge singelen, men det er snakk om et betydelig antall tv-opptredener i en rekke land.

Brekkstangsingel

Ønsket om en sommerlig video fører artistene til behagelige 25 graders varme i Sør-Afrika. Anders Graham skal regissere videoen som skal spilles inn på to dager, og Anniken Lien er produsent. Videoen skal være klar til lanseringen av singelen i Sverige og Danmark i februar, og deretter i en rekke sørøstasiatiske land i mars. Flere europeiske land, som Tyskland, Frankrike, Østerrike, Sveits og England, følger seinere.

Singelen skal være en brekkstang for begge artistene. Den skal også være med på «This Is Pop Music»-albumet til Espen Lind. Det har solgt «bare» 40000 eksemplarer i Norge, men Universal skal likevel satse utenlands.

- Isolert sett er 40000 et bra tall. Men det er jo ikke som forventet, sier Universal-sjef Petter Singsaas. Han hadde mer tro på 100000, som forgjengeren «Red».

Singsaas vil foreløpig ikke si noe om når, hvor og hvordan «This Is Pop Music» skal lanseres.

Sissel gleder seg

Sissels manager Arne Svare har foreløpig ingen sterk pekepinn på hvordan det vil gå med Sissel i utlandet denne gangen.

- Foreløpig har vi bare de lokale plateselskapsavdelingene å forholde oss til. Men hun skal i alle fall gjøre en del radio- og tv-opptredener, intervjuer og konserter i første omgang. Går det bra i Sørøst-Asia, vil hun helt sikkert også reise tilbake dit et par ganger. Hun er i alle fall veldig klar for dette nå, og hun gleder seg, sier Arne Svare.

- Blir det turné i Norge, der om lag 120000 eksemplarer av «All Good Things» er gått ut til butikkene?

- Vi får se. Det kan se ut som det blir tid til noe i juli/august, da det er ferie nedover i Europa. Men ingenting er klart ennå.

<B>SAMMEN IGJEN:</B> De nærmeste månedene reiser Sissel Kyrkjebø og Espen Lind til en rekke land i Sørøst-Asia og Europa for å lansere singelen «Where The Lost Ones Goes». Her er de julemusikanter for Frelsesarmeen.