Game of Thrones

Superfan: Har eget jerntrone-toalett

- Jeg tror jeg er blant Norges største fans, sier Trude Gaustadsæter. I kveld har hun invitert til «Game of Thrones»-fest med wildfire og rødvin fra Dorne.

HAMAR: «Game of Thrones»-entusiasten Trude Gaustadsæter inviterer til finalefest med egen meny, mengder av pynt og et helt spesielt tronetoalett. Reporter: Mathilde Lea. Video: Bjørn Langsem. Les hele saken her: https://www.dagbladet.no/kultur/superfan-har-eget-jerntrone-toalett/71098073 Vis mer

Det er mandag kveld, og rundt om i de norske hjem begynner folk å komme seg hjem fra jobb. For dem som ikke så «Game of Thrones»-finalen i natt, er det nå de endelig kan skru på TV-skjermene sine.

I en nyere boligblokk på Hamar bor Trude Gaustadsæter sammen med sin samboer Cato Stangeland. De har invitert vennegjengen til «Game of Thrones»-visning av den aller siste episoden. Forventningene er enorme.

- Jeg våknet kjempetidlig i dag tidlig, men så husket jeg at jeg hadde lovet å ikke se serien før i kveld. Derfor begynte jeg på jobb allerede klokka 06 i dag. Nå har jeg holdt meg unna både Facebook, Instagram og de største nyhetssidene for ikke å bli spoilet, sier Gaustadsæter til Dagbladet.

På gulvet ligger en «direwolf», hunden Nila. Veggen er prydet med ordene «Winter is coming». På et lite bord ved siden av sofaen står flasker med «wild fire», «milk of the poppy» og «tears of lys» fra Qyburns laboratorium.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Bachelor i «Game of Thrones»

På menyen står mat med «Game of Thrones»-tema: Hot Pie sitt ulvebrød (garantert ingen «poison pidgeon pie»), salat fra High Garden og rødvin fra Dorne, for å nevne noen. Trude har brukt de to siste ukene på å planlegge arrangementet i detalj.

- Jeg tror jeg er blant Norges største fans. Jeg sitter hver kveld og leser fanteorier, og sitter på do og hører på podkast. Så har jeg kjøpt «Game of Thrones»-boka som forteller hvordan George RR Martin har laget språket, og hvor han har hentet inspirasjonen til brutaliteten sin fra. Jeg fordyper meg i mer enn bare serien.

- Så du skal ta en bachelor i «Game of Thrones» da?

- Ja. Jeg har ikke fått lest bøkene ennå, jeg har spart dem så jeg skal ha noe når serien er ferdig, så jeg ikke får abstinenser, sier hun.

Jerntrone-toalett

Trude åpner døra til badet sitt, og viser fram sin hvordan toalettet for anledningen er gjort om til jerntrone. Ved siden av toalettet henger et bilde av Kristofer Hivjus rollefigur Tormund Giantsbane - og teksten «Happy shitting!».

I kveld skal det avgjøres. Mens Trude er «team Daenerys», heier flere av de andre på Jon Snow. Men de tror at det er Sansa som kommer til å sitte igjen med krona til slutt.

- Jeg vil at Daenerys skal sitte igjen og regjere. Men jeg har forberedt meg på at det motsatte kan skje. Jeg har grått mine tårer allerede, sier Trude.

- Jeg er ikke klar

Gjengen er ikke så imponert over sesong åtte, sammenliknet med de tidligere sesongene. De sitter igjen med flere spørsmål om hva som egentlig skjedde med The Night King.

- Jeg synes det går veldig fort fram. Jeg mener de fint kunne fått til to sesonger. Samtidig skjønner jeg at det kan være vanskelig hvis de ikke har detaljene fra George RR Martin sine bøker, sier Trude.

- Det er intenst og brutalt, stemmer en inn fra sofaen.

De benker seg til i sofaen, snart skal «Game of Thrones»-introen strømme gjennom stua og markere starten på den aller siste episoden noensinne. Idet programmet skrus på, sier Siri Anne Ystad-Deglum:

- Åhh, jeg er ikke klar!