Superforeldre & barn

Superforeldre ødelegger ikke barna. En ting er å si at foreldrene egentlig ikke bør stresse verken seg selv eller barna, en annen ting er å si at de ødelegger dem! Det er feil budskap.

Psykolog Magne Raundalen

i et debattinnlegg i Dagbladet

«Det beste rådet foreldre kan få av er: ikke les råd om barneoppdragelse!

Peer Gynt«La barnet få leke for sin egen del og ikke for at foreldrene skal sole seg i glansen av barnet! Da tipper det over i den narsissistiske problematikk! Den er skadelig. La foreldre være foreldre og barn være barn!

Rune Fardal«Har man en tittel som «psykolog» kan man slippe unna med hva som helst. Hva med litt sunt bondevett i stedet?

Per«Magne Raundalen: Barn trenger grensesetting!

Tverrfaglig spesialist«Å forsøke å henge ut foreldre som legger sjela si i å stimulere barna på de punktene de synes er viktig, fører bare til at de foreldrene som ikke gjør noen særlig stor innsats (uavhengig av hvilken årsak det måtte ha), får en sovepute og «god» samvittighet.

En mor«Overstimulerte og stressede barn finnes. Men langt viktigere er det at mange barn opplever omsorgssvikt, overgrep, vold eller de er vitne til vold.

Ts«Min mening er at man ikke skal presse barna til å prestere mer enn de klarer. Klart man må pushe litt på av og til, men det finnes grenser.

Ann