Supergrass

Alle som har for uvane å se å den britiske rockescenen som depressiv bør tenke om igjen når de hører Supergrass. Bandet blåser i resten av verden, lar rocken leve, drikker seg fulle og lager låter som gjør det umulig å surve sjøl med to meter snø i Tromsø i mai.

Vokalistgitarist Gaz Coombes og trommis Dan Goffey hadde allerede spilt sammen i Jennifer (ga ut en singel i 1990 på selskapet Nude) da de gikk sammen med bassist Mickey Quinn i Supergrass i 1992. Debut-singelen «Caught By The Fuzz» ga Oxford-guttene en snarvisitt innom Top 40 og kritikerros. Singelen ble senere relansert i USA med et bilde av Hugh Grant i LAPDs forvaring, og det påfølgende juridiske bråket la en viss demper på salget.

Debutalbumet «I Should Coco» (1995) levde opp til forventningene, men viste også en annen side av bandet med roligere og med bluespregede låter. Oppfølgeren «In It For the Money» viste et mer modent band, men absolutt ikke kjedeligere. «La kinnskjegget gro, plukk luftgitaren ned fra veggen og innstill deg på en ellevill reise med Supergrass» skrev Dagbladets anmelder og ga terningkast 5.