Anmeldelse «Zack Snyder’s Justice League»

Superheltfilmen som aldri tar slutt

Men det kan hende «Zack Snyder’s Justice League» er akkurat det du vil ha.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: Det er sånn det går når fansen får det som de vil. Regissør Zack Snyder måtte trekke seg fra filmingen av superhelteposet «Justice League» (2017) etter datterens tragiske død, og Joss Whedon, en regissør med et helt annet og lettere temperament, overtok. Men det var ikke mange som likte Whedons versjon. Ikke undertegnede heller, for den saks skyld. Og nå, etter år med pasjonerte bønner, har Snyder fått lage filmen egentlig ville lage hele veien.

Den er over fire timer lang, men sant å si er jeg ikke sikker på om antallet spilte minutter er så mye mer enn i Whedons film. Snyder er mannen som aldri så en kappe blafre i vinden uten å ville tvære øyeblikket ut i ti minutter, og den ukontrollerte fetisjen hans for sakte kino er muligens hovedgrunnen til at dette varer så uendelig mye lenger enn sist.

Død Supermann

Premisset er det samme: Idet filmen begynner er Supermann (Henry Cavill) død, Batman (Ben Affleck) og Wonder Woman (Gal Gadot) subber rundt blant de levende og ser sånn passe fornøyde ut. Så blir både Wonder Womans stamme med amasoner og det undersjøiske kongeriket Atlantis angrepet. Inntrengeren er Steppenwolf (Ciaran Hinds), en behornet slemming fra det ytre rom som vil ha tak i tre kraftfulle kuber som er skjult forskjellige steder på jorda. Som vanlig er står det mer eller mindre om all makt, og Batman og Wonder Woman trenger å samle et team av superhelter for å stanse den intergalaktiske steppeulven.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer