Superlag hyller Bergman i kveld

Vises på tv i morgen.

(Dagbladet.no): Lena Endre, Bibi Andersson og Pernilla August er blant skuespillerne på scenen når det svenske prestisjeteatret Dramaten arrangerer en spesialforestilling til minne om den svenske regissøren Ingmar Bergman.

- Skuespillere som har jobbet med Bergman vil lese Bergman-tester, og dette blandes med musikk fra hans filmer og musikk som han likte, forteller pressesjef Ulrika Nilsdotter Geiger til Dagbladet.no.

Forestillingen starter klokka 20 i kveld. Den varer i én time og 15 minutter og foregår på Stora scenen med plass til 700 mennesker.

- Det blir helt fullt, med en blanding av politikere, kongelige, kulturpersonligheter og vanlige svensker. Fra kongefamilien stiller dronning Silvia og kronprinsesse Victoria.

På tv i morgen

Foruten Endre, Andersson og August stiller dette laget på scenen:

Julia Dufvenius, Elin Klinga, Gunnel Fred, Irene Lindh, Gunnel Lindblom, Stina Ekblad, Ewa Fröling, Marie Richardson, Kristina Adolphson, Börje Ahlstedt, Jonas Malmsjö, Ingvar Kjellson, Björn Granath, Örjan Ramberg, Johan Rabaeus, Per Myrberg, Peter Mattei, Roland Pöntinen, Romeo & Julia Kören, Junekvintetten og Matti Bye.

Hyllesten sendes på SVT1 i morgen kveld, med reprise onsdag 5. og lørdag 8. september. Den er et samarbeid mellom Dramaten og Regeringskansliet.

HYLLER SVERIGES SUPERREGISSØR: Lena Endre og Julia Dufvenius står på scenen i Stockholm i kveld, sammen med en rekke andre skuespillere og musikere som har jobbet med Bergman. Foto: ROGER STENBERG/DRAMATEN
HYLLER SVERIGES SUPERREGISSØR: Lena Endre og Julia Dufvenius står på scenen i Stockholm i kveld, sammen med en rekke andre skuespillere og musikere som har jobbet med Bergman. Foto: ROGER STENBERG/DRAMATEN Vis mer

Bergman om glede

Dramaten presenterer forestillingen med dette utdraget fra «Laterna Magica» av Ingmar Bergman:

- Sebastian Bach hadde kommet tilbake fra en reise, og kona og to av barna hadde dødd mens han var borte. Han skrev i dagboka: Gode Gud, måtte jeg ikke miste min glede. I hele mitt bevisste liv har jeg levd med dette Bach kalte glede. Den reddet meg gjennom kriser og elendighet og fungerte like trofast som mitt hjerte. I blant overveldende og tungrodd, men aldri fiendtlig eller destruktiv. Bach kalte tilstanden sin glede, en glede av Gud. Gode Gud, måtte jeg ikke miste min glede.

LES OGSÅ:

VENTET PÅ DØDEN: Ingmar Bergman kom aldri over at kona Ingrid von Rosen døde, tolv år før han <a href="http://www.kjendis.no/2007/07/31/507595.html">i sommer fulgte etter</A>.
HYLLER BERGMAN I KVELD: Sveriges dronning Silvia og kronprinsesse Victoria deltar i Stockholm i kveld. Her fra feiringen av Victorias 30-årsdag på Borgholm 14. juli i år.