Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Supermann er ikke homo

Foretrekker ikke Lex Luthor framfor Lois Lane.

(Dagbladet.no): Vanligvis pleier filmstudioene i Hollywood å være glad for all forhåndsomtale i pressen i forkant av store premierefilmer. Men Warner Bros. hadde nok ikke forutsett effekten av artikkelen «How Gay Is Superman?», trykket i homsemagasinet The Advocate for drøyt tre uker siden.

Nå rykker til og med «Superman Returns»-regissør Bryan Singer ut for å understreke at superhelten også er superhetero.

- Av alle karakterene i samtlige filmer jeg har laget, er Supermann trolig den mest heteroseksuelle, sier han til BBC.

Lever dobbeltliv

Artikkelen i The Advocate antyder slett ikke at Supermann selv er homofil, men beskriver hvorfor superhelten har appell i mange homsemiljøer.

I tillegg til å være pen, er Supermann en outsider som lever et umulig dobbeltliv.

Og trikoten hans er - som Hollywood-bloggen Defamer flere ganger har påpekt i det siste - kroppsnær, for å si det forsiktig.

I kjølvannet av artikkelen i The Advocate, har diskusjonen eksplodert på diverse nettforum og blogger. Spørsmålet er om det faktisk kan gjøre skade for storfilmen.

HOMOEROTISK?: Supermann - her i Brandon Rouths skikkelse - er ikke homofil, fastslår filmens regissør. FOTO: SCANPIX/REUTERS
HOMOEROTISK?: Supermann - her i Brandon Rouths skikkelse - er ikke homofil, fastslår filmens regissør. FOTO: SCANPIX/REUTERS Vis mer

Tveegget sverd

For de fleste kan dette kanskje virke som en tullediskusjon, men ifølge Los Angeles Times er det faktisk enkelte personer i filmselskapet som begynner å bli bekymret.

OK, så var det greit at de hovedpersonene i den homoerotiske «Brokeback Mountain» hadde på seg cowboyhatter. Men kan selveste «Man of Steel» overleve spørsmål om sin seksuelle legning, uten at en del tenåringer i de mest konservative delene av USA mister interessen?

Ifølge eksperter Los Angeles Times har snakket med, kan Supermanns status som homohelt slå begge veier. Mange tv-serier og filmer - som «X-Men», «Angel» og «Xena: Warrior Princess» har nytt godt av støtten fra en del homofile miljøer. Warner Bros. har da også kjøpt Supermann-annonser hos Logo - en tv-kanal som profilerer seg som «The channel for Gay America».

Spørsmålet er hvordan tradisjonelle kinogjengere og superhelt-fans kommer til å reagere når denne diskusjonen er i gang.

- Vi klør oss i hodet over dette. Han er ikke en homofil karakter, sier Paul Levitz, president i DC Comics til BBC.

«Superman Returns» har USA-premiere 28. juni, og hovedrollen spilles av Brandon Routh.

• Batwoman relanseres som tegneseriehelt i løpet av juli - og nå er hun lesbisk.

• Filmen «Batman & Robin» (1997) ble også kritisert av noen for å være for homoerotisk - ikke minst på grunn av brystvortene på drakten til Batman. George Clooney har senere - noe spøkefullt - uttalt at han ville portrettere Batman som homofil.

HØYT ELSKET: Dette bildet er hentet fra den kommende filmen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling