Supermann på bedringens vei

Christopher Reeve kan røre på tærne igjen. - Helt unikt, sier legene, som tror den lamme skuespilleren kan få tilbake full førlighet.

Christopher Reeve, best kjent som «Supermann», mistet førligheten fra nakken og ned i en rideulykke i 1995. Nå er han på bedringens vei.

Han kan røre på tærne, og er i stand til å kjenne nålestikk over store deler av kroppen. Han greier også å skille mellom kaldt og varmt, og spisse og stumpe gjenstander. Både Reeve og legene tror han en dag kan bli helt frisk igjen.

- Bare det å kunne føle lette berøringer er en helt spesielle gave, sier Reeve til People Magazine.

Legene sier Reeves bedring er helt unik.

- Ingen som har blitt så sterkt skadet som Chris, og ikke vist bedring den første tiden, har greid å få tilbake de motoriske og sanselige evnene han har, sier dr. John McDonald fra Washington University School of Medicine til BBC.

Reeve har brukt rundt tre millioner kroner i året på legebehandling, og har vært en sterk og synlig forkjemper på forskning på stamcellebehandling, en kontroversiell og etisk omdiskutert behandlingsform. Bedringene så langt har kommet med tradisjonell elektrisk stimulering av musklene og bevegelsestrening.

Reeve innser nå at han ikke vil nå sitt tidligere mål om å kunne gå igjen når han runder 50 senere i måneden, men han er fortsatt optimistisk.

- Selv om kroppen din ikke lenger virker som du er vant til, så er hjertet og sjelen fortsatt den samme. Så enkelt er det.

STADIG BEDRE: Chripstopher «Supermann» Reeve kan endelig kjenne kona og barnas berøring igjen. - En helt spesiell gave, sier den lamme skuespilleren.<br>Foto: SCANPIX