Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Supermann sier opp journalistjobben

Verdens sterkeste mann blir... blogger!?

NY BIJOBB: Ved siden av å redde verden har Supermann alltid vært avisjournalist. Men i denne ukens nummer sier Clark Kent opp jobben - ved å skjelle ut sjefen i hele stabens påhør. Foto: Scanpix/AP Photo/DC Comics
NY BIJOBB: Ved siden av å redde verden har Supermann alltid vært avisjournalist. Men i denne ukens nummer sier Clark Kent opp jobben - ved å skjelle ut sjefen i hele stabens påhør. Foto: Scanpix/AP Photo/DC Comics Vis mer

(Dagbladet): Det er harde tider i avisbransjen. Opplaget faller, leserne rømmer til gratisutgaver på nett, desperate redaktører prøver å kompensere med tarvelig sladder og kjendisnyheter. Noen enhver kan bli fristet til å søke andre jaktmarker.

Og det gjør en av verdens mest berømte fiksjonelle journalister - Clark Kent, Supermanns alter ego - i den siste utgaven av tegneserien, som slippes av DC Comics onsdag.

Foran hele staben skjeller han ut sjefen og sier opp, ifølge (den virkelige) avisa USA Today.

Sprekker Kent har helt siden de første Supermann-heftene på 40-tallet jobbet i avisa «Daily Planet» i storbyen «Metropolis» og på mystisk vis vært tidlig ute med nyheter om de lovlydige innbyggernes store helt: Supermann.

Men det er ikke de presseetiske dilemmaene ved å dekke sine egne heroiske dåder som får det til å koke over for reporteren. I den nye serien er «Daily Planet» - i likhet med mange amerikanske storaviser - kjøpt av et digert underholdningskonsern. De pusher journalistene til å bli mer kommersielle.

Da sprekker det til slutt for superhelten:

« Jeg har bare vært journalist i fem år. Hvorfor er det jeg som høres ut som en gråhåret, blekkflekkete surpomp som mener at nyheter bør handle om - vel, nyheter», sier Clark Kent i en rute fra det nye serieheftet som er gjengitt av Fox News.

På jobbjakt - Dette er sånt som skjer når en 27-åring bak et skrivebord blir nødt til å ta imot ordre fra et større konglomerat som har bekymringer han ikke deler, sier manusforfatter Scott Lobdell til USA Today.

Dermed må Supermann ut på jobbjakt i de kommende utgaven av heftet. Men ifølge serieskaperen er det ingen grunn til å forvente at Clark Kent sender søknader til andre mediebedrifter - eller for den saks skyld til PR- og kommunikasjonsbransjen, den klassiske utveien for avgåtte journalister her til lands.

Nei, Kent er mer av den støpningen som starter sin egen blogg.

- Det er mer sannsynlig at han starter det nye Huffington Post eller det neste Drudge Report enn at han finner seg et nytt sted å få oppdrag og lønnsslipp fra, sier Lobdell med referanse til to amerikanske blogger som har vokst seg til store, viktige nyhetsaggregatorer for amerikanske lesere.

IKKE TIL Å KJENNE IGJEN: Det er mye nytt i Supermanns verden etter at forlaget DC Comics bestemte seg for å gi sitt univers en ny start for et års tid siden. Supermann er ikke lenger sammen med Lois Lane, men kliner med Wonder Woman. Foto: Scanpix/AP Photo/DC Entertainment
IKKE TIL Å KJENNE IGJEN: Det er mye nytt i Supermanns verden etter at forlaget DC Comics bestemte seg for å gi sitt univers en ny start for et års tid siden. Supermann er ikke lenger sammen med Lois Lane, men kliner med Wonder Woman. Foto: Scanpix/AP Photo/DC Entertainment Vis mer