Supermann vil ikke lenger være amerikansk

Er lei av å bli oppfattet som et instrument for USAs politikk.

Supermann vil ikke lenger være amerikansk
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Supermann kommer, som de fleste vet, fra verdensrommet. Det færre er klar over, er at superhelten også er innvilget ærestatsborgerskap i all verdens land - også USA.

Det kan det imidlertid bli en slutt på nå. I siste utgave av Action Comics, som kom i salg på onsdag, truer nemlig Supermann med å frasi seg sitt amerikanske statsborgerskap.

I bladet, som tydelig er inspirert av hendelsene i den arabiske verden, stiller Supermann opp i en demonstrasjon mot regimet i Iran. Deltakelsen skaper internasjonal hodebry, etter at de iranske styresmaktene oppfatter Supermann som et sendebud fra den amerikanske presidenten - og dermed også som en krigserklæring fra USA.

- Jeg er lei av at mine handlinger skal oppfattes som instrumenter for USAs politikk. Sannhet, justis og The American Way er ikke lenger nok, sier Supermann etter protesten - noe som har vekket oppsikt, spesielt i den høyreorienterte delen av USA.

En av kritikerne er The Weekly Standard-skribent Jonathan Last, som i en bloggpost skriver at dette er noe av det dummeste Supermann-forlaget DC Comics kunne ha gjort:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer