RETUSJERT: Modell Emily Ratajkowski liker dårlig at magasinet Madame Figaro har endret på leppene og brystene hennes, på forsidebildet på magasinet. FOTO: Faksimile Madame Figaro
RETUSJERT: Modell Emily Ratajkowski liker dårlig at magasinet Madame Figaro har endret på leppene og brystene hennes, på forsidebildet på magasinet. FOTO: Faksimile Madame FigaroVis mer

Emily Ratajkowski

Supermodell reagerer på bilderetusjering: - Jeg er ekstremt skuffet

Emily Ratajkowski (26) fikk brystene og leppene forminsket.

(Dagbladet): Magasinet Madame Figaro, som er et bilag til den franske avisa Le Figaro, har irritert på seg sin egen covermodell. Modellen Emily Ratajkowski, som er avbildet på forsiden, liker dårlig at magasinet har retusjert henne, slik at både brystene og leppene ser mindre ut, enn i virkeligheten.

I en post på Instagram, gir hun uttrykk for at hun er svært skuffet over bladet.

- Jeg var ekstremt skuffet og lei meg over å se at leppene mine og brystene mine er endret i Photoshop på dette coveret. Jeg håper moteindustrien til slutt vil lære at de må slutte å kvele de tingene som gjør oss unike og i stedet begynner å feire individualitet, skriver hun i Instagram-posten.

- Egen skjønnhet

Hun poengterer at alle har sin egen unike skjønnhet.

- Vi er alle usikre på ting som gjør oss annerledes enn det typiske skjønnhetsidealet. Jeg, som så mange andre, prøver hver dag å jobbe meg forbi disse usikkerhetene, forklarer hun.

RYSTER: Videoen som avslører hvordan motefotografer retusjerer toppmodeller provoserer verden. Video: GlabalDemocracy.com Vis mer Vis mer

Madame Figaro har ikke svart på kritikken.

Ratajkowski er langt fra den eneste som har langet ut mot motebransjens retusjering.

W Magazine har også plumpet i det. Ikledd identiske kjoler og sko smiler modellene Gigi Hadid og Kendall Jenner på forsida. Men ser man nøye på modellenes bein, kan den observante leser fastslå at begge to har mistet kneskålene sine.

MISTET KNÆRNE: Da Gigi Hadid og Kendall Jenner stilte opp for W Magazine, ble deres knær retusjert bort. Foto: Delphine Achard / WWD / REX / Shutterstock, NTB scanpix
MISTET KNÆRNE: Da Gigi Hadid og Kendall Jenner stilte opp for W Magazine, ble deres knær retusjert bort. Foto: Delphine Achard / WWD / REX / Shutterstock, NTB scanpix Vis mer

I fjor mente skuespiller Lena Dunham at det spanske magasinet El Pais hadde retusjert henne i overkant mye, skrev Independent.

GJORT MINDRE: Lena Dunham.
GJORT MINDRE: Lena Dunham. Vis mer

- Jeg er virkelig beæret over å være på forsiden deres, og at dere har lisensiert et bilde fra Ruven Afanador, som alltid får meg til å føle meg fantastisk. Men kroppen min har aldri noensinne sett slik ut, og den vil aldri se slik ut. Her har magasinet gjort mer enn vanlig photoshop. Så hvis dere liker det jeg gjør, hvorfor ikke være ærlige med leserne deres, skrev Lena Dunham på Instagram den gang.

Posten er siden blitt fjernet.

- De endrer alltid brystene mine

El Pais på sin side, svarte at de ikke selv hadde photoshoppet bildet, men brukt det slik det var da de fikk det fra bildebyrået. De la også til at de ikke retusjerer bilder for å endre på utseendet til kjendisene i bladet, og at Lena Dunhams representant hadde godkjent bildet.

Skuespiller Keira Knightley har også langet ut mot retusjering.

Da filmen «King Arthur» hadde premiere, kritiserte Knightley filmselskapet for å ha retusjert brystene hennes på filmplakater.

RETUSJERT: Artisten Boggie setter et søkelys på hvordan bildemanipulering brukes i underholdningsbransjen. Musikkvideoen viser hvordan hun forvandles fra en sminkeløs kvinne til en retusjert og sminket utgave av seg selv. Video: boggieofficial Vis mer Vis mer

- De endrer alltid på brystene mine. Jeg ble bare sint da de ga meg skikkelig hengepupper. Til «King Arthur», til filmplakaten, ga de meg disse rare hengepuppene. A, jeg har ikke pupper uansett, og B, de laget dem digitalt. Og jeg tenkte, «Whoaaaaa! Det er mitt ansikt på den posteren», sa Knightley til Allure magazine, ifølge Independent.