Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Supermodell-skrekkfilmen ble laget fordi den danske regissøren er «dominert av kvinner»

Nicolas Winding Refn er premiereklar med «The Neon Demon»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - En dag våknet jeg opp og det gikk opp for meg at jeg var omringet og dominert av kvinner. Jeg fikk umiddelbart lyst til å å lage en skrekkfilm om ond skjønnhet, har den danske regissøren Nicolas Winding Refn tidligere uttalt om sitt etterlengtede prosjekt «The Neon Demon».

Filmfestivalen i Cannes har omfavnet filmen, og kort tid etter den prestisjetunge festivalen annonserte at «The Neon Demon» er en del av det offisielle 2016-programmet ble traileren sluppet.

Se traileren øverst i saken. 

Elle Fanning («The Curious Case of Benjamin Button», «Super 8» og «Trumbo») har hovedrollen som «Jesse», en vakker og aspirerende modell som flytter til Los Angeles, og som ifølge plottet blir «fortært av en gruppe skjønnhetsfikserte kvinner som er villig til å ofre alt for en bit av det hun har». 

Det er altså klart for et dypdykk i den nådeløse moteverdenens mindre hyggelige sider, og det ser ut til at dansken Nicolas Winding Refn, kjent for sine neonlyssatte, mørke og klaustrofobiske filmer, viderefører den estetiske arven fra blant annet «Drive» og «Only God Forgives» med Ryan Gosling.

Foruten Elle Fanning er superstjernene Jena Malone («The Hunger Games»), Keanu Reeves («Matrix»), Christina Hendricks («Mad Men») på rollelista. Filmen har verdenspremiere under Cannes, og er å se på norske kinoer fra og med 10. juni.

Torsdag ble det også kjent at norske Anders Danielsen Lie er Cannes-aktuell med «The Personal Shopper» der skuespilleren spiller mot blant annet Twilight-stjernen, Kristen Stewart.

Hele Norges coronakart