Supermodellene vender tilbake

Cindy, Linda, Naomi, Eva og Helena. Nå kommer de tilbake.

For ti år siden var de på forsidene av alle moteblader og de var ukronede dronninger når de besteg catwalken. De var i rampelyset uansett hva de gjorde, men har de siste åra - med noen unntak - trukket seg tilbake. Nå melder den danske avisa B.T. at de er på vei tilbake.

De fleste trodde det var slutt på en æra da Linda Evangelista gikk av med pensjon i 1999. Nå er hun etterspurt i en alder av 36 år, og det er også hennes tidligere kolleger fra «den eldre garde».

Cindy Crawford (37), mor til to. Naomi Campbell (32). Eva Herzigova (29). Danske Helena Christensen (33), mor til lille Mingus. Alle tilsynelatende for gamle for den knalltøffe motebransjen, men nei.

- Hvis du vil selge noe, så gjør de jobben for deg, sier Carol White som representerer Naomi.

Kjenner bransjen

Unge modeller må nå finne seg i at de originale supermodellene nå kommer til å stjele mye av oppmerksomheten. Og kvinnene har mange fortrinn i forhold til sine yngre kolleger.

De ser fortsatt bra ut og kjenner bransjen inn og ut. De har reklamert for alt fra parfyme og sminke, til klær og bilder. Og ikke minst: De er berømte.

- Supermodellene mister aldri sin power. Folk ble lei av dem på et tidspunkt, men det er over nå. Nå har vi bruk for dem igjen. Folk ønsker seg navnene, sier White.

Om det er pengene som lokker supermodellene tilbake vites ikke, men Linda Evangelista forklarte det slik for noen år siden:

- Jeg står ikke opp fra sengen for mindre enn 85000 kroner.

Naomi Campbell.
Eva Herzigova og Helena Christensen.
Cindy Crawford og Linda Evangelista.