Supermodeller og super-rike

LONDON (Dagbladet): De kalles verdens flotteste kvinner. De er alle høye og tynne, og de fleste av dem har tjent store penger på sine kropper. Verdens første oversikt over hva supermodellene har i banken, presenteres herved.

Dette tjener de norske modellene

Det er forretningsmagasinet BusinessAge Magazine som har laget den store undersøkelsen. Magasinet har tatt for seg de 20 rikeste supermodellene, og undersøkelsene viser at de mest kjente modellene har enorme inntekter.

De aller beste får 250000 kroner bare for å bevege seg på catwalken. I tillegg får de mildt sagt godt betalt for ulike modell- og TV-oppdrag, reklame, musikk- og trimvideoer, samt egne bøker.

Supermodellene jobber for egne selskaper. Alle inntekter går inn i selskapene, og dermed slipper mange personlig skatt på formuene.

Elle MacPherson (32)
Australia: Formue: 250 millioner kr

Hun er best kjent for sin opptreden i badedrakter i Sports Illustrated. MacPherson har lansert sitt eget undertøysmerke, som har vunnet enorme markedsandeler i hjemlandet Australia. Hun er også medeier i en restaurantkjede, og tjener på videoer og film. Hun fikk 6 millioner kroner for å promotere Australias vestkyst som turistområde.

Cindy Crawford (32)
USA: Formue: 230 millioner kroner.
Cindy driver sitt eget selskap, Crawdaddy, og planlegger nå også sitt eget kosmetikkmerke. Dessuten er hun medeier i restaurantkjeden Planet Hollywood.

Hun har tjent store penger på reklame, gymvideoer og en enorm kontrakt med kosmetikkfirmaet Revlon. Cindy har også hatt filmroller, og var den første supermodellen som ble fotografert av Playboy.

Claudia Schiffer (29)
Tyskland: Formue: 220 millioner kr.
Hun får nærmere 400000 kroner for å vise klær på et moteshow. Schiffer har også tjent store penger som modell for motemagasiner. I tillegg er hun deleier i restaurantkjeden Fashion Cafe.

Linda Evangelista (33)
Canada: Formue: 185 millioner kr.
Hun har vært stjerne for Versace, Dolce & Gabbana og Chlok og har sikret seg flere enorme kontrakter. Evangelista har også deltatt i flere popvideoer. Den kanadiske skjønnheten var også sentral da modellene laget egen fagforening for å sikre seg bedre kontrakter.

5. Naomi Campbell (28)
England: Formue: 180 millioner kr.
Hun var den første fargede modellen som ble avbildet på forsida av motebladet Vogue samt Time Magazine. Hun er medeier i restaurantkjeden Fashion Cafe, har vært med i popvideoer og vært medforfatter til boka «Swan».

Naomi er svært flink til å bruke pengene hun tjener, og det er nok derfor hun er helt nede på 5. plass på rankingen.

Kate Moss (25)
England: Formue: 165 millioner kr.
Moss har en superkontrakt med Calvin Klein, verdt nærmere fire millioner kroner i året. Hun figurerer i en rekke reklamefilmer.

Stephanie Seymour (29)
USA: Formue: 155 millioner kr.
Hun har tjent store penger på kontrakter med Chanel, Versace og L'Oréal - og har også vært avfotografert for store penger i Playboy. Dessuten blir Seymour brukt flittig i diverse reklamefilmer. Hun var tidligere sammen med rockestjernen Axl Rose i Guns n' Roses.

. Christy Turlington (39)
USA: Formue 150 millioner kr.
Hun har store avtaler med Calvin Klein, og har hatt store jobber for Mercedes, Chanel og Versace.

Vendela Thommesen (31)
Sverige/Norge: Formue: 140 millioner kr.
Vendela Thommessen, tidligere Kirsebom, er svensk-norsk. Gift og etablert i Norge. Hun tjener stort på å være kosmetikkfirmaet Elizabeth Ardens ansikt utad. Vendela spilte Arnold Schwartzeneggers kjæreste i den siste Batman-filmen.

Karen Mulder (30)
Nederland: Formue: 125 millioner kr.

SCORER HØYT: Vendela Thommesen - vakker, rik og gift med en nordmann.