NERDEHELT: Christopher Mintz-Plasse har fått mange tilbud etter «Superbad» - de fleste har vært enkle nerderoller. Derfor valgte han å vente. Nå er han aktuell som superhelt i «Kick-Ass».
NERDEHELT: Christopher Mintz-Plasse har fått mange tilbud etter «Superbad» - de fleste har vært enkle nerderoller. Derfor valgte han å vente. Nå er han aktuell som superhelt i «Kick-Ass».Vis mer

Supernerd ble superhelt - med utslett

- Drakta var pain in the ass.

||| LONDON (Dagbladet): Han kom fra ingenting og ble kultfigur som McLovin i nerdekomedien «Superbad» i 2007.

Dagbladet møtte Christopher Mintz-Plasse (20) i London før helga, i forbindelse med filmen «Kick-Ass». Komediens utgangspunkt er at tenåringen Dave — spilt av Aaron Johnson — bestemmer seg for å bli superhelt. Med tilnavnet Kick-Ass.

Etter hvert hiver Mintz-Plasse seg med han også. Som den draktkledde Red Mist.

- Det er noe nytt for meg, og det synes jeg er utrolig kult. Jeg er litt snill, litt slem, men hvis det blir en oppfølger, skal jeg være helvetes ond, lover han.

- Hvordan føltes det å ta på superheltkostymet?

- På den første dagen var det utrolig kult. Jeg tok massevis av bilder og sendte til venner: «Sjekk hvem den nye superhelten er», skrev jeg. Men i den tredje uka var det pain in the ass, sier han til Dagbladet.

Vi skjønner snart at han faktisk mener det bokstavelig.

- Det var en lærdrakt, og jeg måtte bruke den 12 timer om dagen. Jeg svettet, den var tung, og den var stram i armhulene. Da får du utslett på de merkeligste steder. Så nå er jeg bare glad for å slippe.

Dårlig skjeggvekst
Filmen har premiere på norske kinoer 9. april. Med sin lite muskuløse framferd og lespende stemme er det lett å skjønne hvorfor Mintz-Plasse forbindes med de minst brautende rollene.

- Jeg har prøvd å gro dette i fire dager nå, sier Mintz-Plasse og klør seg i noen spredte tuster på haka, noe som umiddelbart gjør at han blir spurt hvor gammel han er.

- Jeg er 20. Så det burde ha grodd nå. Forhåpentlig får jeg noe innen jeg er 30.

I USA skriker fortsatt folk McLovin når de ser ham på gata.

- Ja, den har festet seg, og det er egentlig helt greit. Uten den rollen ville jeg ikke vært med i «Kick-Ass», «Role Models», slike filmer.

De to utgjør halvparten av hans karriere på lerretet. Han kunne tatt flere jobber, men er nøye på hva han takker ja til.

Han ønsker nemlig ikke å la nerdebrillene gro fast til nesen.

- Det er grunnen til at jeg ikke jobber så mye for tida, for jeg er veldig kresen, sier han.

- Det er veldig mange forespørsler om å være den nerdete gutten, som er jomfru og ikke får seg et ligg før han møter en storbrystet blondine, det er såååååå artig, kom igjen! - sånne jobbtilbud er det mange av. Men jeg takker nei til alle.

- Jeg ønsker ikke å bli med på noe sånt, og tar meg god tid. Og derfor var jeg glad for å gjøre «Kick-Ass».

Feige Hollywood
Ideen til «Kick-Ass» kom fra tegneserieskaperen Mark Millar. Han utga sitt første hefte om den ordinære superhelten i 2008.

Filmen er regissert av Matthew Vaughn. Engelskmannen - som er gift med supermodellen Claudia Schiffer - fikk nei fra filmselskap etter filmselskap:

For voldelig, for stygt språk. Til slutt valgte Vaughn å gjøre prosjektet på egenhånd, uavhengig av Hollywood-gigantene.

- Under innspillingen pleide Matthew å spøke med at det er den dyreste hjemmevideoen som noen gang er laget, sier Mintz-Plasse.

- Men det er vanskelig ikke å bli revet med. Du har Nicholas Cage der, det er en kontroversiell film og det er action hele veien. Jeg tror alle vil elske den, sier 20-åringen, som ikke er veldig imponert over filmselskapenes avslag.

- Ingen ville røre den, de var for redde til å lage filmen. Det viser hvor feige Hollywood er.