Anmeldelse: Robert Plant & Alison Krauss - «Raise The Roof»

Superparet endelig tilbake

Første album på 14 år er en ny fulltreffer fra Robert Plant og Alison Krauss.

TOK TID: Robert Plant og Alison Krauss hadde stor suksess med «Raising Sand» for 14 år siden. Nå er oppfølgeren her, og 1. og 2. juli blir det konserter i Hamar og Bergen. Foto: David McClister / Warner Music
TOK TID: Robert Plant og Alison Krauss hadde stor suksess med «Raising Sand» for 14 år siden. Nå er oppfølgeren her, og 1. og 2. juli blir det konserter i Hamar og Bergen. Foto: David McClister / Warner Music Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Det var en aldri så liten sensasjon da verdens beste rockevokalist og selve bluegrass-dronninga, Robert Plant og Alison Krauss, gikk i studio i 2006 for å spille inn et album. To år tidligere sang de for første gang sang sammen under en hyllestkonsert til bluespionéren Lead Belly.

Fem Grammy-priser

Albumet «Raising Sand» (2007) fikk strålende anmeldelser og hanket inn alle de fem Grammy-prisene det var nominert for. Året etter besøkte de Oslo og Bergen med duoprosjektet - til strålende mottakelse.

En stor suksess, med andre ord. Likevel skulle det ta 14 år før oppfølgeren «Raise The Roof» kom. De forsøkte seg med en oppfølger i 2009, og var i studio - ifølge Plant uten å finne den rette grooven. I mellomtida har Plant gitt ut «alternative» plater i americana- og bluesgata med band som Band Of Joy, Strange Sensation og Sensational Space Shifters, den siste i 2017. Krauss, som har mottatt hele 27 Grammy-priser, skuffet stort med det glatte countryalbumet «Windy City», også det for fire år siden -etter en lang rekke glimrende bluegrassplater med backingbandet Union Station.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer