Supersilent lever opp til navnet sitt

Og denne gang spiller de bare på hammondorgel.

THE QUIET ONES: Supersilent er fra venstre Arve Henriksen, Helge Sten og Ståle Storløkken. 

Foto: Rune Grammofon/Anja Basma
THE QUIET ONES: Supersilent er fra venstre Arve Henriksen, Helge Sten og Ståle Storløkken. Foto: Rune Grammofon/Anja Basma Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ALBUM: Kanskje rart å kjenne begeistring ved musikk som er helt stille. Det er jo på en måte en selvmotsigelse: «Unnskyld, jeg kjøpte nettopp denne cd-en, men den er jo nesten uten lyd?».

Likevel kribler det noe voldsomt ved avspilling av improvisasjonsbandet Supersilents niende plate.

Lavmælt og ulmende Gruppa er satt sammen av noen av Norges mest respekterte jazz- og støymusikere: produsent og gitarist Helge Sten, trompetist Arve Henriksen og keyboardist Ståle Storløkken. Jarle Vespestad var med som trommis siden oppstarten i 1997, men sluttet i fjor. Noe som høres.

For dette er Supersilents mest lavmælte album til nå. Ulmende, men uten støyutbrudd. Fullt av lag, men likevel skrudd ned til et minimumsvolum. «9» har dessuten blitt til under en slags dogmeregel: Denne gang spiller alle på hammondorgel. Bare det.

Mange vil kanskje beskrive slik atonal og abstrakt musikk som post-apokalyptisk, spøkelsesaktig eller futuristisk. Selv opplever jeg derimot «9» som svært menneskelig.

Blod gjennom årene Den er jo tross alt laget av mennesker! Dette er lyder fra gata idet du er i ferd med å våkne, den berømmelige «stillheten etterpå», ensomhet og melankoli i musikkform.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer