Supersommer for Dagbladet

Opplagsfallet bremset kraftig i sommer, og gode halvårstall for Dagbladets papiravis.

NYHETSSATSNING: Bremsingen i opplagsfallet faller sammen med en forsterket satsning på nyhetsarbeidet, sier sjefredaktør Lars Helle. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NYHETSSATSNING: Bremsingen i opplagsfallet faller sammen med en forsterket satsning på nyhetsarbeidet, sier sjefredaktør Lars Helle. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

||| Opplagsfallet i avismarkedet har vært dramatisk de siste årene, men resultatet for første halvår i Dagbladet gir god grunn til optimisme.

- For avisa er vi kjempefornøyd. Tallene er langt bedre enn vi trodde - vi var nøkterne pessimister ved inngangne til året. Det er tøffe tider i avisbansjen, men opplagsfallet har flatet betydelig ut for vår del og vi har fått inn flere annonsekroner, sier sjefredaktør Lars Helle i Dagbladet.

Resultatet første halvår er 28 millioner kroner, som er 27,4 millioner kroner bedre enn samme periode i fjor. Da var resultatet på nokså beskjedne 618 000 kroner.

Positiv utvikling
Samlet sett faller opplaget også mye i første halvår, men utviklingen har vært svært positiv i løpet av perioden.

- Det er først og fremst i sommer vi ser mønsteret at opplagsnedgangen flater ut. Enkelte dager er til og med bedre enn fjoråret. Mitt inntrykk er at Dagbladet står sterkere enn andre, og tar markedsandeler, sier Helle og legger til:

- Vi skal ikke legge skjul på at opplaget for Dagbladet og andre aviser faller betydelig. En sånn trend stopper ikke ved årsskiftet, men vi ser nå tegn på at det stopper tidligere enn vi trodde, og på et høyere nivå enn anntatt. Det er gledelig.

Og trenden fortsetter.

- Flying start
- Sammenliknet med i fjor ser det ut til at vi klarer å holde den gode trenden. Vi har hatt den beste sommeren på flere år — og har en flying start inn i høsten, sier Helle.

Sjefredaktøren sier den positive opplagsutviklingen sammenfaller med en styrking av nyhetsarbeidet i avisa.

- Det har gitt oss troen på at vi gjør riktige ting i journalistikken vår. Det er nå ett og et halvt år siden vi slo sammen papir- og nettredaksjonene våre, og vi ser at det gir oss betydelig slagkraft til å dekke de største og viktigste hendelsene. Vi har en av de største nyhetsavdelingene i landet, sier Helle.

Etter den tragiske hendelsen der fire norske soldater ble drept i Afghanistan i sommer, var Dagbladet den første avisa som var på plass i det krigsherjede landet.

Avsløringer - Vi hadde ressurser til å bruke 30 medarbeidere til å dekke saken i papiravisa, samtidig som vi hadde kontinuerlig dekning på nettet, sier Helle.

De siste månedene har Dagbladet også hatt en rekke avslørende egensaker. Seriene om ulovlige forhold i renholdsbransjen, svartebørsskandalen i FIFA, reportasjene om bortførte barn og avsløringen av den norske leiesoldaten som ble arrestert i Irak er blant de fremste eksemplene.

- Takket være våre utrolig kunnskapsrike, dyktige medarbeidere har vi tatt ledertrøya på de største nyhetssakene gang etter gang. Våre reportere har levert en rekke avsløringer de siste månedene. Det er vi stolte av, sier nyhetsredaktør Alexandra Beverfjord, som tiltrådte stillingen i midten av juni.