Keira Knightley om kvinnelige karakterer:

Superstjerna er lei av at kvinner alltid blir voldtatt på film

Det er en grunn til at man ofte ser henne i historiske dramaer.

<p>VELGER ANDRE ROLLER: Keira Knightley velger bort nåtidsroller. Foto: Jackie Brown / Splash News / NTB Scanpix<br>
</p><p><br>
</p>

VELGER ANDRE ROLLER: Keira Knightley velger bort nåtidsroller. Foto: Jackie Brown / Splash News / NTB Scanpix


Vis mer

I et intervju med Variety forteller den britiske skuespilleren Keira Knightley om hvorfor hun så ofte er å se i korsett og krinoline.

- Jeg har alltid blitt tilbudt veldig inspirerende roller i historiske stykker.

Knightley snakker med underholdningsbransjebladet i forbindelse med at hun spiller i det historiske dramaet «Colette», som har premiere på Sundance-festivalen 20. januar.

- Flaut

- I mange år syntes jeg det var litt flaut, som om det var noe jeg burde prøve å riste av meg. Så innså jeg at dette er filmene jeg selv alltid har elsket å se.

Noen drømmer seg bort i rommet. Knightley drømmer seg bort i tiden.

- Jeg tror noen finner eskapisme gjennom science fiction eller fantasy, og jeg antar at min eskapisme inn i en annen verden alltid har vært gjennom periodedrama. Det er fint at jeg som 30-åring endelig kan innrømme det.

Dermed dukker navnet hennes opp øverst på plakaten på filmer som «The Duchess», «Anna Karenina», «Stolthet og fordom» og «Atonement».

- Jeg gjør ikke filmer som er satt til nåtiden, fordi de kvinnelige karakterene nesten alltid blir voldtatt. Jeg synes alltid det er noe usmakelig med hvordan kvinner er portrettert.

Mener Netflix og Amazon skiller seg ut

Knightley synes imidlertid noe er i endring, og at det virker som om det er større interesse for kvinners historie nå enn tidligere. Hun trekker fram strømmetjenester som Netflix og Amazon som noen som går foran. Derfor er hun også optimistisk. Noe er kanskje i ferd med å endre seg.

- Nå sender folk meg plutselig manus med nåtidskvinner som ikke blir voldtatt de første fem sidene, og som heller ikke bare er der for å være​ kjæreste eller kone.

- Han spurte aldri meg om massasje

Hun kommer også inn på at hun har spilt i filmer produsert av Harvey Weinstein, men har selv ikke blitt trakassert av ham.

- Min erfaring med Harvey Weinstein var alltid veldig profesjonell. Han var veldig bra på filmene vi laget. Jeg var klar over ryktet hans som bølle. Han var kjent for å ringe folk midt på natta for å skrike til dem. Han gjorde ikke det med meg, og han har virkelig aldri spurt meg om massasje eller noe sånt. Jeg var ikke klar over noen anklager om voldtekt eller seksuell trakassering mot ham.

Hun var heller ikke kjent med ryktene mange mener «alle» visste om.

- For første gang deler folk historiene sine. Folk har vært livredde for å snakke om det, og var redde for represalier, så jeg tror ikke alle visste omfanget av hva som foregikk, sier hun til Variety.