Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Superstjerna fra Rykkin

Harald Eia er ikke kua som har glemt at han var kalv. Hver dag minner han seg selv på at han er den enkle gutten fra Rykkin som har blitt superstjerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hvorfor gikk du til filmen, Eia?

- Det er fordi det er mye mer prestisje i film enn TV. Jeg er ute etter makt, ære og penger. Det er ren genealogi, vi mennesker er laget sånn. Men jeg har et mer avklart forhold til følelsene mine enn de fleste. Jeg er nesten gjennomsiktig, så balansert er jeg.

- Likte du å jobbe med film?

- Ja, herregud, det er jo så lett å være skuespiller. Man slipper å administrere og planlegge. Det er bare å gå rundt og huske noen replikker i ny og ne. Dessuten slipper man matpakke. Jeg har regna litt på dette, og funnet ut at på seks- sju dager sparte jeg omtrent 250 kroner på gratis lunsj. Dessuten var det en dansk fotograf som krevde enda bedre pålegg enn vi nordmenn normalt ville gjort.

- Så du hygger du deg med ny status?

- Ja, bortsett fra at Per Haddal ødelegger for meg. Han påsto i går at jeg er studentikos! Jeg er for f... ikke studentikos! Men det er derimot Per Haddal. Han er så studentikos at det halve kunne vært nok!

- Vet du egentlig hva studentikos betyr?

- Både vet og ikke vet. Men Per Haddal vet tydeligvis ikke det. Stakkars mann, jeg må le av ham! Han er så studentikos!

- Men ellers farer livet bra med deg?

- Ja, jeg er veldig takknemlig. Jeg, en vanlig gutt fra Rykkinn, liksom... Jeg har riktignok trukket meg litt tilbake fra miljøet der ute, men jeg glemmer aldri hvor jeg kommer fra.

GOD HUKOMMELSE: Harald Eia har ikke glemt at han var en enkel gutt fra Rykkin.