Robert Plant

Superstjerna vil ha ølstans etter Bodø-bråk

Robert Plants management har kontaktet flere norske spillesteder etter at rockeren måtte hysje på publikum under konserten i Bodø.

KREVER STILLHET: Robert Plant syntes at enkelte publikummere i Bodø var for snakkesalige. Etter konserten i Bodøhallen (bildet) har Plant-leiren tatt kontakt med flere av de andre spillestedene som rockeren skal besøke på sin norgesturné. Foto: Kasper Holgersen
KREVER STILLHET: Robert Plant syntes at enkelte publikummere i Bodø var for snakkesalige. Etter konserten i Bodøhallen (bildet) har Plant-leiren tatt kontakt med flere av de andre spillestedene som rockeren skal besøke på sin norgesturné. Foto: Kasper HolgersenVis mer

Da Robert Plant (70) spilte i Bodøhallen fredag kveld, var enkelte konsertgjengere såpass snakkesalige at rocklegenden så seg nødt til å be dem om å klappe igjen.

- Han sa vel noe sånt som: «Dere som har debatt borti baren der, kan dere være så snill å holde kjeft», sa arrangør Gøran Aamodt om utspillet fra Plant.

Baren var plassert til venstre for scenen.

I etterkant av Bodø-konserten har artistens management tatt grep for å unngå at noe liknende skjer igjen.

Tok kontakt

Tirsdag kveld spiller Robert Plant & the Sensational Space Shifters på Driv i Tromsø, før de retter snuten mot Svalbard og Longyearbyen, der de skal holde konsert torsdag og lørdag.

Alle disse konsertene arrangeres i samarbeid med Bergen Live. Daglig leder Frank Nes bekrefter at Plants management kontaktet dem etter konserten i Bodø.

- De ba om at det ikke ble servert alkohol i selve konsertlokalet under konsertene i Longyearbyen og i Tromsø, forteller Nes.

Alkoholservering foran og etter selve konserten gikk fint.

I forkjøpet

Bergen Live-sjefen sier at det var helt uproblematisk for dem å finne gode løsninger på de gjenstående konsertene, i samarbeid med de lokale arrangørene.

- Det at noen ble litt for ivrige på fredagskonserten i Bodø, skal ikke ødelegge for artistene på scenen eller andre publikummere som kommer for å ha en god konsertopplevelse.

Jim Johansen i Walrus AS arrangerer Plants konserter på Svalbard i samarbeid med Bergen Live og Longyearbyen kulturhus.

Ifølge Johansen kom de Plant-leiren i forkjøpet. De hadde allerede planlagt å flytte alkoholserveringa ut av konsertsalen da managementet tok kontakt.

- Jeg så Robert Plant spille i Dublin i fjor høst, så jeg vet at de har noen rolige, veldig «nede» partier i konserten. Den stemninga de skapte i Dublin forutsetter at de får den absolutte roen som de trenger, forteller konsertarrangøren.

Flytter baren ut

I Longyearbyen kulturhus foregår det vanligvis alkoholsalg både i konsertsalen og i foajeen når det er konsert. Under Plants besøk blir det bare mulig å få kjøpt alkohol i foajeen.

- Vi ønsker så absolutt å unngå slik det ble i Bodø, sier Johansen.

- Vi kommer til å være mange hundre folk i rommet, og brorparten har betalt for å få med seg en opplevelse. Da er det enerverende og respektløst at folk skråler.

Konsertarrangøren har full forståelse for at Plant sa ifra overfor bodøpublikummet.

FÅR PLANT-BESØK: Emma Lindhult er daglig leder på Driv i Tromsø, der Robert Plant spiller konsert tirsdag kveld. Foto: Driv
FÅR PLANT-BESØK: Emma Lindhult er daglig leder på Driv i Tromsø, der Robert Plant spiller konsert tirsdag kveld. Foto: Driv Vis mer

- Jeg får respekt for fyren. Det er beklagelig at han følte det var nødvendig, men jeg er ikke overrasket. Det er fint at artister selv sier ifra.

Stenger bar

På Driv i Tromsø er det to barer i konsertsalen: en i hovedetasjen bakerst i lokalet, og en på galleriet. I tillegg selges det alkohol i foajeen.

I utgangspunktet vil baren i salen være stengt når konserten pågår, sier Frank Nes i Bergen Live.

Emma Lindhult, daglig leder på Driv, opplyser at baren på galleriet i konsertsalen vil være åpen, men at denne ikke er synlig fra scenen. Det vil også foregå alkoholsalg utenfor konsertsalen.

Lindhult forteller at konsertstedet har høyt fokus på problematikken knyttet til snakking under konserter.

- Vi har personale som har spesifikke oppgaver rundt dette, og som hysjer på folk. Hvis det har gått langt, har vi bedt folk om å forlate.

Hun viser også til at de har skilting i lokalet som oppfordrer til god oppførsel, i tråd med konsertvettreglene til Norske Konsertarrangører.

- Vi er klare for en god konsertopplevelse.

HOT OR NOT: Hvordan skal man oppføre seg på festival? Dagbladet var på Øya-festivalen og spurte folk. Reporter: Johannes Fjeld. Video: Ørjan Ryland. Klipp: Malene Storrusten Vis mer

Avslutter i Halden

Frank Nes i Bergen Live forteller at det ikke er uvanlig praksis å stenge alkoholserveringa i selve konsertsalen dersom det musikalske uttrykket er akustisk basert.

- Som arrangør er det ikke noe problem i det hele tatt. Så lenge man vet det i forkant, kan man sette inn tiltakene som er nødvendig. Det handler om å gi både publikum og artist en bedre opplevelse.

Robert Plant avslutter norgesturneen sin i Halden tirsdag neste uke. Da Dagbladet snakket med prosjektleder Gina Finsrud mandag, avviste hun at Plants management hadde tatt kontakt etter Bodø-konserten, så vidt henne bekjent.

I motsetning til konsertene i Tromsø og Longyearbyen, foregår Halden-konserten utendørs - og barområdet er plassert i bakkant av arenaen. Finsrud mente at dette ville forhindre at eventuelt snakk når fram til scenekanten - og Plants ører.