Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Superstjernen som bor med mor og far

Lauryn Hill var 13 år da hun begynte i bandet som seinere ble til The Fugees. På ti år har hun rukket å selge 30 millioner album, spille inn flere filmer og få to barn. Men stjernen bor fortsatt hos mor og far. Mandag ankommer hun Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du kan møte Lauryn Hill

For noen år siden kjøpte Lauryn Hill hus et steinkast unna barndomshjemmet i South Orange New Jersey, og tok like godt med seg foreldrene da hun flyttet. I dag bor stjernen sammen med mor, far, kjæresten Rohan, sønnen Zion (snart to) og datteren Selah Louise på seks måneder. Hun legger ikke skjul på at foreldrene har betydd mye for henne.

- Faren min er av den typen som ville finne på å danse break-dance i bryllupet mitt bare for å gjøre meg flau. Selv blir jeg mer og mer lik min mor; jeg høres ut som henne, danser som henne og snakker som henne, forteller Lauryn Hill til Entertainment Weekly.

Rett til topps

Det røde murhuset hvor Hill vokste opp i, er gjort om til studio og kontor, og derfra har Lauryn skrevet og produsert sitt første soloalbum «The Miseducation of Lauryn Hill». Debuten gikk rett til topps i USA, og gjorde Hill til den mestselgende kvinnelige artisten noensinne på en uke.

24 år gammel er Hill den kanskje aller mest spennende superstjernen som har dukket opp på andre halvdel av 90-tallet. Hun omtales side om side med legender som Aretha Franklin og Marvin Gaye.

Bare i USA har «The Miseducation of Lauryn Hill» solgt fem millioner eksemplarer, og albumet har ligget i toppsjiktet av Billboard-lista i 35 strake uker.

Når Lauren Hill ankommer Oslo mandag, er det tredje gang hun besøker Norge.

For tre år siden gikk halve landet rundt og nynnet på The Fugees' «Killing Me Softly».

Alltid Fugee

Selv har hun hardnakket avvist alle rykter om at The Fugees er oppløst, og sier enkelt om den saken:

- En gang Fugee, alltid Fugee.

Ryktene kan bli gjort til skamme allerede neste år, for ifølge barndomsvenn og bandsjef Wyclef Jean, kommer Fugees med nytt album i år 2000.

Skuespillerkarrieren har Lauryn Hill fått mindre tid å pleie. Tidlig på nittitallet spilte hun i såpeserien «As the World Turns», som igjen ga henne en rolle i Whoopi Goldbergs «Sister Act II».