POPULÆR: Fredrik Skavlan er blitt en het programleder blant de store stjernene etter at talkshowet kom i svensk-norsk samsending. På det meste har han hatt nærmere tre millioner seere. Her har han superstjernen Rihanna på besøk. Foto: Nina Hansen.
POPULÆR: Fredrik Skavlan er blitt en het programleder blant de store stjernene etter at talkshowet kom i svensk-norsk samsending. På det meste har han hatt nærmere tre millioner seere. Her har han superstjernen Rihanna på besøk. Foto: Nina Hansen.Vis mer

Superstjernene anbefaler Skavlan

Les hvordan talkshowkongen skaffer internasjonale stjernegjester.

|||Rihanna og Jay-Z har vært der. Det har også John Mayer, Shakira, Robbie Williams, Will Smith, Jada Pinkett Smith og Rosanne Cash.

I morgen kommer Norah Jones.

Fredrik Skavlan er utvilsomt blitt en stjernemagnet, og han har greid det ved hjelp av et godt nettverk, viktig bistand fra plateselskapene og gode anbefalinger superstjernene imellom.

Godt rykte- Nå har jo Skavlan lang fartstid med store internasjonale stjerner. De snakker sammen, de også, sier Leif Åge Reme, musikkansvarlig i «Skavlan»-redaksjonen.

De har fått tilbakemeldinger som viser at programmet har fått et godt rykte ute blant superstjernene.

- Da Mariann Faithfull var på vei til oss, møtte hun Bryan Ferry, som fortalte henne at programmet var et bra sted. Og det er klart en stor fordel at det er mange som ser på.

- Er det lettere å booke gjestene nå?

- Det er klart at hvis du kan komme på besøk i to land, så er jo det bedre enn bare å være i ett, sier Reme til Dagbladet.

Han røper at Robbie Williams selv skal ha sagt til sitt management at han var interessert i å komme på «Skavlan» igjen, og de formidlet dette til redaksjonen.

PlateselskapeneNår prosjektleder i «Skavlan»-redaksjonen, Marianne Torp Kierulf, skal forklare stjernebesøkene, legger hun vekt på at de har opparbeidet et svært godt nettverk.

- Det har vi hatt helt siden «Først & sist»-tida. Men antallet superstjerner har skutt i været etter at vi kom i samsending med SVT.

- Hender det at Fredrik Skavlan selv ringer og booker stjernene?

- Nei, det skjer ikke ofte. Han gjør egentlig aldri det. Han er veldig opptatt av at han skal høre storyen deres første gang i studio, sier Torp Kierulf.

MålrettetI «Skavlan»-redaksjonen, som består av to journalister i Norge og tre i Sverige, jobbes det hele tida målrettet.

Kierulf røper at jobben med å få superstjerna Rihanna til programmet ble unnagjort på noen uker, mens de har holdt på siden lenge før jul med å få med Norah Jones.

TV-ekspertene peker på Fredrik Skavlans status og programmets seeroppslutning som forklaringer på tiltrekningen av superstjerner.

- Fredrik Skavlan er blitt en stjerne i seg selv og trekker gjester på navnet, sier mediedirektør Jarle Thalberg i mediekonsernet Aegis Media Norge.

UniktTV-ansvarlig Espen Barås Bye i mediebyrået OMD Norge peker på talkshowets unike seeroppslutning i Europa og like unike markedsandeler i Norge.

- Det må være enkelt for artister som Rihanna å prioritere et besøk hos Skavlan, for hun tjener inn flybilletten og vel så det.Tv-ekspertene mener stjernene gir talkshowet et unikt kvalitetsstempel, men at det også skaper forventninger.

- Det å trekke de store navnene er en viktig del av konseptet. Nå forventer folk at det skal komme store navn. Det må Skavlan leve opp til, ellers vil showet på en måte falle litt, sier Jarle Thalberg.