Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Supersuksess ga milliontap

Plateselskapet Universal tapte over en million kroner på D'Sound, til tross for at bandet var en av 90-tallets aller største norske suksesser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

D'Sound-trioen Simone Larsen, Kim Ofstad og Johnny Sjo har siden debuten i 1996 solgt nærmere 70000 plater og levert ni radiohits på rad. Likevel klarte ikke plateselskapet å tjene penger på dem.

Da gruppa forlot Universal Records i september i fjor, viste sluttregnskapet at selskapet hadde tapt over én million kroner på prosjekt D'Sound. Universaldirektør Petter Singsaas er taus om hvordan man klarte å lage gråstein av gull.

- Ja, vi tapte penger på dem. Det er alt jeg vil si. Dette er en personalsak jeg ellers ikke vil kommentere, sier Singsaas til Dagbladet.

Et mysterium

Dagbladet har sikre kilder på at underskuddet skal ha oversteget én million kroner. Hvorvidt det var kostnadene til studio, videoinnspilling og promotion som oversteg inntektene, eller om det er andre årsaker til det enorme underskuddet, forblir et mysterium. Bandet nekter også å uttale seg om saken.

- Skittentøyvask skal man ikke gjøre i offentligheten. Det er en business-sak mellom oss og Universal, sier vokalist Simone Larsen. - Det høres helt utrolig ut. Samtidig er jeg ikke overrasket. Det er vanskelig å tjene penger i et så lite marked som Norge, men med de salgstallene D'Sound har hatt, burde de langt på vei klart å gå i pluss. Jeg er i hvert fall sikker på at vi skal tjene penger på bandet, sier direktør Per Erik Joahnsen i Virgin, D'Sounds nåværende plateselskap.

Suksessbandet er nå midt i innspilling av sitt tredje album.

Fikk platina

Debuten «Spice Of Life» fra 1996 solgte over 20000 eksemplarer og fikk gullplate. Oppfølgeren «Beauty Is A Blessing» nådde nesten opp til platinasalg på 50000 eksemplarer.

I løpet av tre år klarte publikumsfavorittene å skvise ut ni singelhits: «Real Name», «Tattooed On My Mind», «Down On The Street», «Smooth Escape», «Disco Ironic», «Good Man Good Girl», «Beauty Is A Blessing», «Love Is On My Way» og «Enjoy».

<B>GULL BLE GRÅSTEIN:</B> D'Sound ønsker ikke å kommentere tapstallene. Her vinner de hitAwards i 1999.