Suppe på en spiker

Avisene beskyldes for å jage i flokk, det samme kan sies om tv-dopet.

TV: Nå pumpes det på med virkelighetsserier for Gud, Kjell Magne og hvermann. I går kveld igjen på TV2, kommerskanalen som øser på med glam-fjernsyn. Tidligere reklamerte TV2 med å være «Norges seriemestere». Hvis de ikke snart skjerper profilen, tar de opp kampen med TV3 og TVNorge om å bli nasjonens nye «seriemordere».

Fire par

Når det er sagt, så er ikke «Nr. 19» så verst å bruke tid på. Fire par flyttet inn i en trevilla i Oslo. Her har de ti uker på seg til å pusse opp hver sin leilighet, selge den og få best mulig pris. Den som viser seg å være de beste tømmermenn og -kvinner, ja, de vinner.

«Nr. 19»

Premiere. TV2 i går kveld.
Fire par i vater skal pusse opp ei svær rønne.

Anmeldt av Tom Stalsberg.

Frossen gullfisk

Ideen er ikke norsk, men bygger på en suksess fra Australia. Programleder Katrine Moholt gjør entreprenørjobben sin fint nok. I går ble vi kjent med parene Erlend Aas og Natalie Herland (og en frossen gullfisk), Karin og Jon Bratten, Lasse og Firhana Mousund og Bengt Thuv og Malcolm McKerlie.

Alle de åtte fikk et restaureringssjokk da de åpnet dørene. Utvendig så villaen ærverdig ut, innvendig var det ei dump. Hvert par har 350000 til disposisjon for å få leilighetene i best mulig orden.

Felles for alle parene var godt humør og mer eller mindre tro på egne kvalifikasjoner. Spenningen blir å se hvem som først treffer - kanskje spikeren på hodet, eventuelt tommelfingeren til partneren. I motsetning til serier i samme farvann, har denne et seerpotensial.

De fleste av oss har en eller flere ganger stått med sparkel i håret, maling i panna og hodet ute av vater.

Nå vil vi se andre kløne, banne, vinkle, slipe og lykkes.

MER REALITY: Lasse og Firhana Mousund er et av parene vi møter i «Nr. 19» på TV2.