Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sur coverversjon av «The Fox» til topps på ITunes

- Noen har utnyttet at låta har vært borte.

DANKET UT: Ylvis-brødrene har gjort stor suksess med låta «The Fox» de siste ukene. Nå er det imidlertid en coverversjon som er mer populær. Foto: TVNorge
DANKET UT: Ylvis-brødrene har gjort stor suksess med låta «The Fox» de siste ukene. Nå er det imidlertid en coverversjon som er mer populær. Foto: TVNorge Vis mer

(Dagbladet): Brødrene Bård og Vegard Ylvisåker har gjort en megahit ut av låta «The Fox» de siste ukene.

For en ukes tid siden ble det klart at sangen fikk plass på USAs Billboard-singelliste.

Men kvelden før ble låta fjernet fra den amerikanske ITunes-butikken.

Ifølge Warner Musics sjef i Norge, Guttorm Raa, var grunnen at at Itunes hadde tatt en avgjørelse om å fjerne låten basert på en tredjeparts påstander omkring opphavsrett.

Lur rev Nå er låta derimot tilbake på iTunes.

- Papirarbeidet løste seg heldigvis så raskt som forutsett, og det blir spennende å se hvordan den fantastiske viral-oppturen vil påvirke salg og videre spredning. Medieinteressen fra utlandet har bare økt den siste uken, og interessen på sosiale medier, YouTube og nett generelt øker kraftig, så dette ser fortsatt bare positivt ut, skriver Guttorm Raa i en sms til Dagbladet i går.

Og mens Ylvis-brødrenes versjon av låta har vært fraværende på ITunes, har imidlertid en lur rev nytt godt av dette ved å legge ut en remixversjon av «The Fox». Han er heller ikke den eneste som har laget en cover på megahiten.

Ifølge nettstedet 730.no har «piratversjonen», som går under tittelen «The Fox (YouTube Version)» fra artisten Remix Me, i dag en 3. plass hos iTunes i Norge.

- Utnyttet Dette har trolig resultert i en god slant med penger for coverartisten.

- Originalen var først ute igjen sent i går kveld, og det tok litt tid før den ble søkbar, men nå er den på vei opp igjen. I mellomtiden er det noen som har utnyttet dette, og det får vi ikke gjort noe med, sier sjefen i plateselskapet Warner Music i Norge, Guttorm Raa til Dagbladet.

- Vil dere tape på dette på noen som helst måte?

- Oppmerksomheten rundt låta blir jo ikke akkurat mindre etter dette, sier han.

I skrivende stund nærmer også Ylvis-versjonen seg 33 millioner hits på Youtube.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling