Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sure oppstøt om OL

OL: «Nei til OL» ved talsperson Ulf E. Hansen lister i Dagbladet 1.februar opp det som er dyrt og vanskelig med et OL- særlig om OL arrangeres i Tromsø. Ulf E. Hansen gjør ikke samtidig rede for hva som er hans bakgrunn for denne uhemmede motstanden, hvorvidt han er mot OL som sådan, eller uenig i at det var nettopp Tromsø som ble valgt av Idretten selv.

Norsk idrettsbevegelse er som kjent både mangfoldig og seriøs. Den arbeider hardt for breddeidretten gjennom de manges uegennyttige innsats i alle deler av landet, og inspirerer samtidig til innsats på topplanet både nasjonalt og internasjonalt for å ivareta nettopp mangfoldet. Denne idrettsbevegelsen er det som går for at det skal søkes OL i Tromsø 2018.

Ulf E. Hansen hevder at det eneste ansvarlige for Regjeringen vil være å si nei til å stille statsgaranti for OL i Tromsø. Etter min mening vil det eneste ansvarlige være å si ja, men jeg understreker det selvsagte at størrelsen på garantien vil innebære tunge og krevende avveininger og forhandlinger før vedtak fattes. Jeg minner om at av Regjeringspartiene har Arbeiderpartiet tidligere gått inn for OL til Tromsø, SP har mens de sitter i Regjering gått inn for Tromsø, og SV som alltid er imot OL, har strukket seg så langt at SV representanter uttaler at hvis det skal arrangeres et OL, må det bli i Tromsø.

Skulle Regjeringen følge Ulf E. Hansen måtte et flertall av Regjeringspartiene først gå imot sine egne tidligere holdninger, og samtidig overprøve det Idretten selv går for. Det ville kreve en langt mer dyptpløyende debatt enn det Hansens tefloninnlegg legger opp til. Da måtte en ta debatten om det er riktig med deltakelse i OL, hva internasjonal idrettsdeltakelse betyr eller ikke betyr for idretten og idrettsutøverne, rekruttering, felleskap over grenser, identitet, små eller bare store land som OL arrangører m.v.

En slik debatt vil jeg ikke tro at Regjeringen legger opp til i forbindelse med statsgarantien. Regjeringen utfordret Idretten til selv å komme opp med anbefaling om OL og stedsvalg. Dette vanskelige valget foretok Idretten blant 3 gode søkerbyer.

Jeg forutsetter at Regjeringen selvsagt vil håndtere garantisaken på samme ansvarlige måte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media